Dosar Murfatlar. Cinci directori din ANAF și Ministerul Finanțelor, anchetați

Directori din Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sunt urmăriți penal de DNA. 

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Ana Jarda, la data faptelor director în cadrul Direcţiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul MFP, membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor, Daniel Diaconescu, la data faptelor, directorul general al Direcţiei generale de informaţii fiscale din cadrul ANAF, membru al aceleiaşi comisii, Mariana Vizoli, la data faptelor director al Direcţiei de legislaţie în domeniul TVA din cadrul MFP, membru al comisiei menţionate, Ciprian Badea, la data faptelor director general al Direcţiei generale juridice din cadrul MFP, vicepreşedintele comisiei, şi Monica Negruţiu, la data faptelor directorul general al Direcţiei generale de reglementare a colectării creanţelor bugetare - ANAF şi membru al comisiei.

Ei sunt acuzați de abuz în serviciu și sunt sub urmăriți penal sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Doi administratori ai unor societăţi comerciale, respectiv Cornel şi Viorel Potîrniche, sunt urmăriţi penal sub control judiciar pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

[citeste si]

În perioada 2010-2014, patru societăţi cu activitate de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice, deţinute sau controlate de George Ivănescu, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea şi de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168 (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale. Activitatea infracţională s-a desfăşurat în condiţiile în care funcţionarii publici din cadrul autorităţilor fiscale şi vamale competente fie nu au îndeplinit actele la care erau obligaţi prin atribuţiile de serviciu, fie au îndeplinit asemenea acte în mod defectuos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel