Dosar Microsoft: Tăriceanu, denunțat de Gabriel Sandu - surse

Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, ar fi depus un denunț penal pe numele fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse judiciare citate de România Tv. Tot în dosarul Microsoft, Sandu ar fi mai denunțat foști miniștri și lideri ai Partidului Democrat Liberal.

Denunţul a fost făcut săptămâna trecută, Gabriel Sandu afirmând că, în anul 2008, Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit mită de mai multe milioane de euro pentru a prelungi contractul de achiziţie de licenţe Microsoft. Acest lucru s-a făcut prin două hotărâri de Guvern şi două acte adiţionale la contractul semnat iniţial, potrivit sursei citate.

Valoarea contractului încheiat cu compania Fujitsu Siemens era de 30.000.000 dolari, iar actele au fost semnate de fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian şi de un fost ministru al Comunicaţiilor, Borbely Karoly.

O parte din banii primiţi ca mită ar fi fost folosiţi de către Tăriceanu pentru finanţarea campaniei electorale din 2008, suma fiind remisă cu doar două săptămâni înainte de alegeri, spun aceleași surse.

DOSAR MICROSOFT: Videanu, Berceanu și Anastase, denunțați de Gabriel Sandu

Într-un interviu difuzat sâmbătă seară de B1 Tv, Tăriceanu a declarat că nu se teme că va fi implicat în dosarul EADS-Microsoft.

"Nu îmi e frică sub nici o formă că voi fi implicat în Dosarul EADS. Dacă aș fi știut, ar fi trebuit să mă sesizez. Îmi apar o serie de încrengături care nu îmi veneau pe rapoartele de la SRI în dosarul Microsoft. Guvernul se simțea cu musca pe căciulă pentru că nu aveam licențe pentru programele de pe calculatoare. În dosarul EADS au fost două laturi strategice. Era un interes al nostru să grăbim realizarea contractului cu EADS", a spus Tăriceanu.

Fostul premier a mai precizat că singurul lucru care i se poate imputa Guvernului pe care l-a condus este "solicitarea de anumite plăți în avans pentru partea II-a a proiectului, pe care am refuzat-o. Nu au fost presiuni. Pe perioada mandatului meu nu s-a platit, dar s-a platit în 2009, nu știu dacă legal sau ilegal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel