Urmărește emisiunea live


Dosar Microsoft: Reacția lui Emil Boc după ce numele său a apărut în scandalul de corupție - VIDEO

Fostul premier Emil Boc a precizat că nimeni nu a exercitat nicio presiune asupra sa pentru încheierea contractului Microsoft și că nici el nu a pus presiune pe nimeni. 

Procurorii DNA arată în referatul de arestare preventivă a Elenei Udrea că fostul minsitru și Emil Boc l-au susținut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărâri de guvern și alocarea bugetului necesar în vederea achiziționării de licențe IT.

“În anul 2009, în aprilie, când s-a încheiat acordul cadru pentru licenţele Microsof eram împreună cu PSD la guvernare. Vreau să ştiţi că nimeni nu a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract, eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract, dacă îmi amintesc bine acea hotărâre de  Guvern avea în spate vreo şapte sau opt semnături de la miniştri PDL sau PSD care erau competenţi în materie, şi ca atare contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de către specialişti.

Dosar Microsoft: DNA spune că mita ar fi ajuns și la PDL. Numele lui Boc, menționat în dosar

Tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se regăseşte pe stenogramele din şedinţa de Guvern. Acolo au fost singurele discuţii pe care eu le-am avut cu privire la acordul cadru din 2009. Alte discuţii nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009 când am văzut că se face referire la încheierea în 2009 a acelui acord cadru. Singurele discuţii purtate sunt cele pe care le-am avut în Guvern. În Guvernul în care erau şi cei din PSD şi cei din PDL. Şi îmi sunt martori cei de acolo. Alte date nu am decât ceea ce v-am spus”, a spus Emil Boc, potrivit monitorulcluj.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel