DOSAR MICROSOFT. CTP: Mă simt înşelat, dezonorat, batjocorit

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu scrie, pe pagina sa de Facebook, despre Irina Socol, fondatorul companiei Siveco, arestată în dosarul Microsoft, ce i-a fost colegă de promoţie în Facultatea de Automatizări şi Calculatoare Bucureşti, că a considerat-o "un simbol al iniţiativei private româneşti". 

Despre arestarea fostei sale colege, CTP scrie că e "greu de descris" ce a simțit când Irina Socol a fost "arestată pentru evaziune fiscală pe scară mare, circa 10 milioane de euro, între 2009 şi 2013, folosindu-se pentru asta şi de firme „fantomă” ale ţiganilor infractori din Sinteşti". 

"Iar acum, odată cu explozia dosarului Microsoft, constat că buna mea colegă Irina s-a ocupat tot timpul, în capitalismul românesc pe care credeam că-l construieşte, cu escrocherii ordinare, programe luate de la elevi isteţi şi vândute Ministerului Educaţiei la de 5 ori preţul, computere şi periferice la preţuri umflate de 10 ori. Mită, trafic de influenţă, evaziune fiscală, furturi de zeci de milioane de euro din banii statului, ăsta era "softul" scris de programatoarea Irina, întreprinzătoarea de mare succes", a continuat CTP. 

Ion Țiriac, chemat de URGENȚĂ la Guvern. "Am rămas cu gura căscată"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu precizează că tineri instruiți în IT n-au reușit să-și vândă produsele și serviciile realizate în mod cinstit pentru că "piaţa era acaparată de SIVECO şi alte societăţi de jaf de soiul ăsta". 

"Subsemnatul, ca IT-ist la bază, mă simt înşelat, dezonorat, batjocorit", a precizat CTP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel