DOSAR GALA BUTE: ELENA UDREA, prima reacție după cererea DNA către Camera Deputaților

Procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității deputatului Elena Udrea, pentru a demara urmărirea penală în dosarul "Gala Bute". 

În aceste momente, cererea DNA a ajuns pe masa deputaților. Biroul de presă al Camerei Deputaților a trimis un mesaj în care anunță că Elena Udrea iese cu primele declarații, la ora 15:00. 

Dosar Gala Bute: DNA cere urmărirea penală pe numele Elenei Udrea

Iată declarațiile complete ale Elenei Udrea: 

- Recunosc, sunt vinovată că am dorit ceea ce au dorit milioane de români în 2010, să-l vedem pe Lucian Bute, mare campion la vremea aceea, boxând în România. (...)

- Am dorit ca acest meci să se întâmple în țara lui, dacă este o vină că am vrut ca minsterul pe care l-am condus să-și facă promovare cu marele campion al României de la vremea aceea, atunci mi-o asum. 

- Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului era singurul minister care putea folosi fonduri europene pentru promovarea României în scop turistic, folosind imaginea unui mare sportiv. 

- Am mai folosit și imaginea Nadiei Comăneci, a lui Gheorghe Hagi, a lui Ilie Năstase, imaginea altor sportivi mai puțin cunoscuți, dar campioni în sporturile pe care le practicau. 

- A fost o oportunitate pe care am luat-o ca atare și cred că este treaba unui ministru în funcție să considere dacă un lucru este oportun sau nu și răspunde politic și nu penal pentru asta, a fost o oportunitate pe care am găsit-o în interiorul Guvernului, (...) o oportunitate ca acest minister să folosească fonduri europene pentru a promova imaginea României

- MDRT nu a făcut decât un singur lucru, a cumpărat publicitate la această gală; (...) MDRT gestiona fonduri de promovare a celebrului brand turistic, plătit din bani europeni, era o uriașă oportunitate ca acest brand turistic să fie văzut de sute de milioane de oameni din lume. Nu am putut organiza noi evenimentul pentru că nu era legal, am contractat publicitate în condițiile legii; 

- O dovadă că a fost contractată în condițiile legi este că nu am plătit întreaga valoare a contractului, pentru că organizatorul nu s-a achitat de obligațiile pe care și le-a asumat de a expune brand-ul turistic. Deși am avut un contract pe o anumită sumă, ministerul a plătit mai puțin și anume firmei domnului Obreja, pentru că nu și-a achitat obligațiile. 

- Mi se pare evident că apariția acestui dosar este legată de declarațiile pe care le-am făcut vineri, în care am acuzat actualul șef SRI, generalul Coldea. Nu se poate să faci percheziții la patru ani și ceva de la momentul acțiunii. Ce speri să mai găsești făcând percheziții astăzi? 

- Este o încercare de decredibilizare a mea cu un dosar în care sunt pomenită de patru ani de zile și în care abia acum mi se stabilește calitate de inculpat, abia acum se stabilește acuzarea împotrva mea, este o încercare de decredibilizare despre care sunt convinsă că se va face prin îngroparea în acuzații și cauze penale; 

- Mă uitam la reacțiile care au urmat acuzațiilor la adresa generalului Florian Coldea, general SRI.  S-au activat acoperiții din presă, iar politicienii cu schelete în dulap, în loc să spună ceea ce este de bun simț și anume "să cerceteze justiția", cu toții au sărit să mă acuze pe mine și să-l apere pe generalul Coldea. 

- Nu am încredere că ancheta pe care și-o face singur domnul Coldea va da vreun rezultat. (...) De fapt, nu am încredere în nimeni în acest moment. 

- Am văzut cum marii bărbați ai țării s-au ascuns pe sub mese. Întrebarea este nu dacă este adevărat ce a spus Elena Udrea despre Florian Coldea, ci de ce tocmai acum? Păi sunt două răspunsuri: 1. pentru că am aflat în această toamnă, înainte să fie reținut fostul meu soț, 2. dacă lor, acestor mari bărbați ai României le era frică, sunteți de acord că poate să-mi fie și mie frică? Mie de ce nu mi-ar fi fost frică să fac acest denunț înainte? Am făcut-o acum, când sunt sigură că drumul pe care a pornit generalul Coldea, planul pe care-l pune în practică este gata de a fi desăvârșit, controlul total asupra acestei țări. 

(...)

- Un judecător despre care sunt convinsă că se știa că are o problemă penală, domnul judecător Greblă, pentru că nu a acționat cum s-a dorit, a fost chemat la DNA a doua zi. 

(...)

- Voi continua să spun, atât timp cât voi putea, pentru că sunt convinsă că tactica este să nu mai pot să spun  nimic, cât timp voi putea voi continua să spun lucrurile pe care le știu și nu sunt doar cele pe care le-am auzit. 

- Am cerut avocațiilor care au făcut contestație la măsura care s-a dispus împotriva mea joi, să retragă această contestație. (...) Mă simt mai în siguranță supravegheată de poliție, prefer să fiu supravegheată de poliție, prefer să știu că trebuie să merg marți și vineri la poliție și mă gândesc  că dacă nu apar într-o marți, cineva mă caută. 

- Leg clar ceea ce mi se întâmplă de lucrurile pe care le știu despre cum funcționează sistemul. Nu sunt parte a sistemului, l-am cunoscut din interior. Cineva trebuie să spună din interior ce se întâmplă și-mi asum să fiu eu cea care detonează acest sistem. (..) Chiar dacă par singură, sunt milioane de oameni care gândesc ca mine. 

(...)

- Nu acuz cu nimic SRI, este un serviciu de informații pe care în continuare îl apreciez. Domnul Coldea este doar un om, nu este SRI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel