Dorin Chirtoacă. Percheziții la domiciliul familiei primarului de la Chișinău

Mai multe percheziții au avut loc, vineri, la domiciliul rudelor primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Oamenii legii au descins în casa fratelui edilului Capitalei, Lucian Chirtoacă, și la părinții acestora. Motivul ar fi că firma de publicitate pe care o deține fratele primarului ar fi suspectată de evaziuni fiscale, informează UNIMEDIA. Republica Moldova va avea alegeri legislative peste o lună.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, unchiul lui Dorin Chirtoacă, afirmă că în spatele acestor acțiuni s-ar afla PLDM și PD, care ar încerca să intimideze PL-ul prin intermediul Ministerului de Interne și al Procuraturii Generale.

„Ei spun că nu este nimic politic, dar să ajungi până la aceea ca să faci percheziții în casa surorii mele, mama lui Dorin Chirtoacă, este josnic. Nu au niciun motiv să facă percheziții la domiciului acestora. Fapt că au lăsat acest fapt pentru noiembrie, mai aproape de campania electorală demonstează că este o acțiune politică, o tentativă de intimidare a PL ca concurent electoral", a menționat liderul PL.

PL, PD și PLDM au făcut parte din alianța inițială proeuropeană aflată la guvernare la Chișinău după înlăturarea de la putere a comuniștilor, în 2009. Ulterior, relațiile dintre cele trei partide s-au tensionat, iar protocolul alianței a fost modificat.

Dorin Chirtoacă este un apropiat al președintelui Traian Băsescu, primarul Chișinăului fiind unul dintre nașii de botez ai fiicei Elenei Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel