Urmărește emisiunea live


Donald Trump se pune cu hackerii ruși. Ce provocare le-a lansat

Donald Trump le-a cerut hackerilor ruși să publice e-mailurile lui Hillary Clinton din perioada în care aceasta a fost șefa diplomației americane. 

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA a făcut acest îndemn după ce mai mulți democrați au afirmat că hackerii ruși au spart conturile unor lideri ai Partidului Democrat pentru a-l ajuta pe acesta.

„Ar fi ceva interesant de văzut. Vă spun asta! Rusia, dacă asculți, sper că vei reuși să găsești cele 30.000 de e-mailuri care lipsesc", a afirmat Donald Trump, făcând referire la e-mailurile care lipsesc de pe serverul personal pe care Hillary Clinton l-a folosit în timpul mandatului de secretar de stat, relatează politico.com.

De astfel, serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat a devenit subiectul unei anchete FBI, însă agenţii serviciului de securitate au concluzionat că Hillary Clinton nu ar trebui să fie pusă sub acuzare pentru scăparea ei.

Totodată, republicanul a afirmat că teoria democraților, potrivit căreia hackerii ruși au spart conturilor unor lideri ai Partidului Democrat pentru a crește șansele miliardarului în fața lui Hillary Clinton, că este aberantă.

„Este atât de aberant, este cu adevărat ridicol. Dacă aş fi sincer, mi-aş dori să am o asemenea putere. Aş iubi să am atâta putere", a mai declarat Donald Trump.

Anterior, preşedintele Barack Obama a precizat că nu exclude posibilitatea ca Rusia să încerce să influenţeze alegerile prezidenţiale americane în favoarea candidatului republican Donald Trump. Obama precizează că FBI continuă investigaţiile cu privire la scurgerea e-mailurilor, în contextul în care Rusia a negat orice implicare. Totodată, The New York Times a scris miercuri că agenţiile americane de informaţii sunt „puternic convinse" că guvernul rus se află în spatele scurgerilor de e-mailuri. Serviciile americane de informații nu știu însă dacă publicarea e-mailurilor este o operaţiune care are ca scop influențarea alegerilor prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel