Doliu în lumea culturală. A murit la 89 de ani

Scriitoarea americană Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer pentru celebrul său roman ''To Kill a Mockingbird'' (''Să ucizi o pasăre cântătoare"), a murit la vârsta de 89 de ani, anunță vineri Reuters și EFE.

Ea s-a stins din viață în micul oraș Monroeville, din statul american Alabama, în care și-a trăit aproape întreaga existență.

Volumul To Kill a Mockingbird, publicat în 1960, povestește despre acuzarea pe nedrept a unui bărbat de culoare într-o mică localitate din Alabama în perioada marii crize economice din anii 1930 și a fost ecranizat în 1962. Cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obținut patru premii Oscar.

Multe decenii s-a crezut că Harper Lee nu va mai continua cartea care i-a adus renumele mondial, așa încât lumea literară a fost luată prin surprindere în iulie 2015, când ea și-a lansat un nou roman — foarte controversat ulterior — Go Set a Watchman, în care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte.

Anunțul decesului scriitoarei survine la numai câteva zile după ce presa a informat că romanul ei de debut va fi adaptat pentru scenă și va avea premiera pe Broadway în sezonul 2017-2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel