Doi preoți sunt acuzați de fraude bancare

Doi slujitori ai Domnului   din Ialomiţa şi respectiv Călăraşi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT din Slobozia. Anchetatorii îi acuză pe cei doi preoți de înfiinţarea unei reţele infracţionale care accesa credite de nevoi personale. Astfel au fost înşelate un număr de 30 de unităţi bancare din Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti, prejudiciul fiind de 3 milioane de lei.

Potrivit procurorilor DIICOT de la Slobozia, gruparea infracţională a preoţilor, Eugen Robert Alexe şi Dumitru Cojocaru, era în vizorul anchetatorilor de mai bine de şapte ani, scrie adevarul.ro.

Totul a plecat de la o sesizare a filialei din Slobozia a Băncii Comerciale Române, ai cărei reprezentanţi au declarat Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa faptul că un elev de la Seminarul Teologic din Slobozia a solicitat un credit de nevoi personale de 5.000 de euro.

În urma verificărilor poliţiştilor s-a demonstrat faptul că elevul respectiv fusese obligat de preotul Eugen Robert Alexe să obţină finanţarea. Pentru a fi credibil în faţa funcţionarilor de la bancă, elevului i-au fost înmânate de către preot documente fictive prin care demonstra că este salariat la o societate comercială.

Scenariul infracţiunilor era foarte bine realizat. Preoţii au obligat un grup de 23 de enoriaşi din parohiile unde slujeau să meargă la bănci şi să solicite credite de nevoi persoane, urmând ca banii să le revină feţelor bisericeşti. Aflaţi în pragul sărăciei, oamenii au fost foarte repede convinşi să devină complici în toată această afacere.

Astfel, beneficiind de documente false, oamenilor le-au fost înmânate adeverinţe de salariat, precum şi copii după contractele de muncă, emise pe numele unor societăţi fantomă.

Valoarea creditelor era variabilă, complicii solicitând băncilor sume cuprinse între 16.000 de lei şi 33.000 de euro. Astfel, s-a reuşit crearea unui prejudiciu de peste 3 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel