Doi oameni au murit în urma inundațiilor

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a anunțat, marți, că în urma viiturilor au fost înregistrate două victime.

"Am acționat cu elicoptere. Am fost cu domnul ministru Dușa în județul Vâlcea, domnul premier a fost în Gorj cu vicepremierul Dragnea. Am luat și de la rezervele de stat și am adus produse alimentare, apă și material de cazarmament. Avem în momentul de față două victime care au fost înecate. Nu sunt alte informații că ar mai fi murit cineva. Prioritatea noastră este viața oamenilor. (...) În Argeș a fost o victimă", a declarat Gabriel Oprea la Craiova, la sosirea la Consiliul Național al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, deși foarte mulți oameni nu doresc să-și părăsească locuințele, în momentul în care viața le va fi pusă în pericol, "fie că vor, fie că nu vor", aceștia vor trebui să-și evacueze casele. 

La rândul său, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a transmis că Armata va interveni în toate județele unde i se va solicita sprijinul și că Guvernul va aloca la următoarea ședință bani pentru zonele afectate de inundații. 

"Deja intervenim, așa cum se întâmplă în Vâlcea, unde se deplasează utilaje. Mai sunt și militari și avem pregătite și elicoptere de la Timișoara și București pentru a interveni dacă suntem solicitați", a precizat Mircea Dușa. 

Citește și: Viitură de cinci metri la Novaci. Sute de oameni, izolați. Victor Ponta, la inundații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel