Doctor: Este o problemă naţională. Aş dori ca spitalele să aparţină bolnavilor

Doctorul Ranja Paul, din Buzău, a vorbit despre situația sistemului medical.

Este râmnicean la a patra generaţie, are 40 de ani de activitate (ca medic internist din care 12 ca director de spital), de practică medicală şi de organizare, toţi anii numai şi numai în cadrul Spitalului Râmnicu Sărat. Nu a fost în niciun alt loc. Acum pregăteşte a cincea generaţie de medici.

Ce doriţi să obţineţi pentru buzoieni în calitate de consilier judeţean ?

Ambiţia mea este foarte mare vizavi de ceea ce înseamnă reforma din sistemul medical. Eu am fost primul manager, după descentralizare, la Spitalul Râmnicu Sărat, care arată foarte bine, este un spital acreditat, este un spital unde modernizarea a însemnat modernizarea unor secţii şi reamenajarea unor spaţii conform standardelor, a însemnat diversificarea serviciilor medicale. Asta încerc eu să fac şi pentru judeţ.

Ce se întâmplă de fapt cu sistemul medical?

Aş mai dori ca spitalele să aparţină bolnavilor şi doctorilor, nu ca în momentul de faţă când spitalele sunt ale unor afacerişti şi nu-mi permit să spun ale unor mafioţi. Spitalele sunt în momentul de faţă supraaglomerate de pacienţi. Atât la Buzău, cat şi la Râmnicu Sărat, nu mai există asistenţă medicală. Cât s-a investit pentru a pune pe picioare cabinetele medicilor de familie ultradotate, cu medici de familie foarte bine plătiţi şi rezultatul este că numărul de pacienţi ale spitalelor de la camerele de garda s-a triplat, sunt date oficiale prin rapoartele care s-au făcut la Ministerul Sănătăţii.

Cum poate fi schimbată situaţia ?

Spitalele sunt sufocate de pacienţi, de ce se întâmplă lucrul acesta, trebuie văzut, nu cumva trebuie să reactivăm acele centre de permanentă care au existat acum 7-8 ani şi care să fie în faţa spitalelor, să poată rezolva cazurile uşoare în aşa fel ca spitalele să se concentreze pe cazurile care realmente ţin de spitalizare, adică cele mai grave. O problema gravă pentru judeţ este lipsa medicilor de specialitate.

De ce fug medicii ?

Este o problema naţională şi trebuie văzut dacă există vreo posibilitate să-i reţinem măcar pe cei care sunt din zona. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel