DNA, schimbări majore în structurile centrale, înainte de alegeri

DNA se pregătește de schimbră în   structurile centrale. Instituția a anunțat DNA a anuntat oficial declanșarea procedurii de numire pentru 12 funcții de conducere, din a căror categorie nu se face prin organizarea unor concursuri.

Cei interesați își pot depune candidaturile până pe 29 septembrie, la cabinetul șefului DNA, Laurei Codruța Kovesi, urmând ca, după selecția făcută, propunerile să ajungă la  Consiliul Superior al Magistraturii. Numirile în funcții se fac pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu un mandat cu o durată similara, astfel că noii nominalizați la  șefia DNA pot să rămână și  șase ani, informează Enational.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, avertizată: Va veni și rândul tău

Structurile teritoriale Bacău, Brașov, Galați, Iași și Suceava ale DNA vor avea partte de șefi noi. Totuși, marea  miză este structura centrală, unde vor fi fi ocupate funcțiile de procuror-șef al urmatoarelor unități: Serviciul de combatere a corupției în Justiție, Biroul de combatere a corupției din administrația centrala, Biroul de combatere a infracțiunilor comise în legatură cu achizițiile publice, Biroul de combatere a infracțiunilor care aduc prejudicii bugetului public, Biroul de legatură cu instituții similare din alte state și Serviciul tehnic, mai menționează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel