DNA: George Scutaru, urmărit penal pentru spălare de bani și complicitate la luare de mită

Fostul consilier prezidențial George Scutaru este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 3 aprilie. 

Acuzațiile DNA, pe scurt: DNA spune că fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu (aflat în arest preventiv, denunțător în acest caz), i-a în 2008 lui Scutaru 170.000 de euro, pe care fostul deputat PNL i-a primit chiar dacă știa că provin din mită. Procurorii susțin că Scutaru a încercat să ascundă proveniența banilor prin încheierea unor contracte de publicitate, suma fiind folosită în campania electorală din 2008.

George Scutaru, audiat la DNA în calitate de suspect


Comunicatul DNA:

• În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

• Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian.

• Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, mai precizează DNA.

Președintele Iohannis l-a eliberat din funcție pe Scutaru la începutul lunii martie. Administrația prezidențială nu a explicat motivele ce au stat la baza deciziei, însă surse citate de presă spuneau că fostul lider al deputaților PNL este cercetat în două dosare penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel