DNA. Florin Frăţică, primarul din Bradu, reținut pentru 24 de ore

Primarul PMP din Bradu, Argeș, Florin Frăţică, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul în care este suspectat de evaziune fiscală.

Frăţică este cel mai bogat primar din judeţ. Acesta are 90 de hectare de pădure, zeci de mii de metri pătraţi de terenuri, case, spaţii comerciale şi inclusiv un elicopter.

Primarul comunei argeşene Bradu, Florin Frăţică, a fost reţinut în dosarul de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro.

Anchetatorii au ridicat de la locuința lui Frățică mai multe obiecte, printre care 4 arme de foc, pentru care edilul nu avea acte.

Primarul din Bradu a intrat de curând în PMP, dar este cunoscut pentru averea sa fabuloasă din vremea în care era membru PDL. În declaraţiile sale de avere apar bunuri în valoare de milioane de euro. În ultmii ani a cumpărat în 90 de hectare de pădure la Călineşti, 90.000 de metri pătraţi de alte terenuri, case, apartamente, spaţii comerciale şi patru maşini. Deşi nu apare în declaraţia de avere, presa a scris că primarul şi-ar fi luat de curând şi elicopter.

Citește și: Percheziţii în Bucureşti şi 11 judeţe la firmele de construcții

Pe listă apar kilograme de aur şi bijuterii de valoare. Frăţică avea atâţia bani încât şi-a împrumutat cu un milion de lei şi 125.000 de euro prietenii şi parteneri de afaceri.

Tot în vremea în care era primar PDL, Florin Frăţică a fost cercetat alături de Constantin Slav. E vorba despre dosarul de acordare a unei de despăgubiri supraevaluate pentru un teren din Bradu, unde Frăţică era membru în comisia funciară.

Presa a scris că, imediat ce au câştigat procesul, sătenii şi-au vândut drepturile litigioase către omul de afaceri Daniel Dragomir şi partenerii săi. Suma primită de cei doi a fost de 300.000 de euro. În aceeaşi zi, respectivul teren a fost evaluat la peste 35 de milioane de lei, adică peste 8 milioane de euro.

Două săptămâni mai târziu, Comisia Specială de Acordare a Despăgubirilor din cadrul ANRP a şi aprobat emiterea titlului de despăgubire pentru aceeaşi sumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel