DNA confirmă: Cabinetul lui Ponta, locul unde Duicu făcea trafic de influență

Procurorii DNA  confirmă că Adrian Duicu, președintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, arestat pentru corupţie, făcea trafic de influenţă în cabinetul lui Victor Ponta. Potrivit  referatului prin care s-a solicitat prelungirea arestării preventive pentru Adrian Duicu, anchetatorii au reconfirmat faptul că pe 13 iunie 2013 șeful CJ Mehedinți  s-a aflat în Palatul Victoria unde şi-a traficat influenţa pentru şeful poliţiei judeţene, Constantin Ponea care l-ar fi ajutat să câştige procesul cu ANI pe incompatibilitate, precizează gandul.info.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ din judeţ, Constantin Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb, poliţistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susţin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuşi şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

„În perioada martie-iunie 2013, numitul DUICU IOAN-ADRIAN a afirmat faţă de numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN faptul că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici (membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, şi consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orşova, pe de altă parte), influenţă care s-a dovedit a fi reală, cum se va arăta în cele ce urmează", se arată în referatul procurorilor DNA

Trafic de influenţă pentru un post de conducere la DNA sau Parchetul General

Procurorii mai susţin că, pe lângă funcţiile solicitate pentru Constantin Ponea, Duicu a promis să-şi traficheze influenţa şi pentru soţia şefului IPJ, Elisabeta Ponea, procuror şef în cadrul Parchetului Curţii de Apel Craiova. "Pentru soţia sa, numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN a pretins numirea într-o funcţie de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în referatul DNA.

Cum au demonstrat procurorii că din cabinetul lui Ponta se făcea trafic de influență

„La data de 13 iunie 2013, numitul DUICU IOAN-ADRIAN s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, transmiţându-i că la premier se află ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis lui PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe TOBĂ PETRE la Guvern.

La solicitarea prim-ministrului, numitul TOBĂ PETRE s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul DUICU IOAN-ADRIAN, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul TOBĂ PETRE s-a arătat de acord.

 În împrejurările sus-descrise, numitul DUICU IOAN-ADRIAN, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa în cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care i-l promisese numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN.

Citește și: Noi stenograme în cazul Duicu, din „Biroul Oval" de la Victoria

Apoi, numitul DUICU IOAN-ADRIAN l-a sunat pe numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu TOBĂ PETRE :„ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci de-acolo şi i-am spus: nu pleacă acum de aicea...ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo...deci e absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult".

Aşadar, numitul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN că, în viitor, acesta va obţine şi folosul vizat pentru soţia acestuia, respectiv ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul unei structuri de parchet din Bucureşti.

 Cu privire la aceeaşi întâlnire, numitul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis numitului DUMITRESCU DORU „l-a chemat acolo şeful al mare, l-a chemat acolo la Guvern; şi a venit acolo; ok", mai precizează procurorii în referatul care a dus la arestarea șefului CJ Mehedinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel