DNA. Antonie Solomon, trimis în judecată într-un nou dosar

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu a fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, alături de Carmen Liana Grigorie şi Nicoleta Miulescu.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată Liana Carmen Grigorie, aflată sub control judiciar, care la data faptelor a fost consilier juridic la Direcţia Contencios Juridic şi Asistenţă de Specialitate din cadrul Primăriei municipiului Craiova, pentru abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale) şi Nicolescu Miulescu, secretar al municipiului Craiova, la data faptelor, pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul anului 2007, Solomon, în calitate de primar al municipiul Craiova şi preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii 10/ 2001, împreună cu cele două inculpate, şi-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1310 m.p. şi clădire în suprafaţă de 330 m.p., situat în municipiul Craiova.

Citește și: Antonie Solomon, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Acest document a fost întocmit de către Grigorie Carmen Liana fără a ţine seama că actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire şi erau contradictorii, întrucât prezentau aspecte diferite, nefiind apte să demonstreze calitatea de moştenitor legal său testamentar al acesteia, existenţa unui act de deposedare abuzivă sau să stabilească caracterul abuziv al preluării imobilului şi fără ca notificarea să fi fost examinată pe fondul ei şi să fi primit o propunere de soluţionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10 /2001.

Grigorie a atestat faptul neadevărat că imobilul ar fi fost naţionalizat în baza Decretului nr. 92/ 1950, deşi era donat autorităţii publice locale prin act autentic.

Prin aceste demersuri, s-a produs o pagubă în dauna Primăriei Craiova în valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro, mai arată DNA. 

Antonie Solomon a fost eliberat condiționat din închisoare în urmă cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel