Dispute între peneliști și pedeliști pentru locale. Scandal în Capitală

Un om de încredere al fostului primar Liviu Negoiţă agită apele în noul PNL. Celebrul Victor Tărtăcuţă, fostul viceprimar de la sectorul 3, a ajuns în PNL prin absorbția pedeliştilor minoritari. Unii dintre consilierii locali PNL se plâng de faptul că pedelistul Victor Tărtăcuţă, poreclit "mână lungă" din cauza influenţei pe care o are în rândul colegilor săi consilieri, încearcă să facă legea în Consiliul Local al sectorului 3, scrie ziarul Ring.

Consilierii proveniţi din vechiul PNL sunt incomodaţi de această situaţie, mai ales că grupul de foşti pedelişti condus de Tărtăcuţă vrea să preia puterea şi să impună candidatul la primărie pentru alegerile din 2016.

După alegeri, Tărtăcuță cade în picioare

După ce a părăsit funcţia politică de viceprimar, în 2012, Tărtăcuţă a ajuns director economic la controversata Agenţie pentru Supraveghere Fiscală. Preferat de ex-directorul general Dan Radu Ruşanu, în prezent arestat de DNA pentru favorizarea infractorului, Tărtăcuţă a lucrat ulterior şi pe funcţia de consilier al directorului general al agenţiei, pe un salariu cum numai ASF ştia să-l ofere şefilor.

Dar fostul viceprimar a avut succes și în afacerile cu statul. În anul 2006, Tărtăcuţă a fondat firma Indoor Media Group, cu sediul social chiar pe Strada Parfumului, pe care se află, de altfel, şi Primăria sectorului 3, scrie Ring. Firma lui Tărtăcuţă a semnat contracte pe bani publici cu Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, care în 2007 i-a atribuit un contract de aproximativ 45.000 de lei pentru servicii de realizare şi tipărire de afişe. De asemenea, în aprilie 2008, Autoritatea Naţionala pentru Tineret i-a atribuit un contract de aproximativ 150.000 de lei pentru furnizarea unor produse personalizate, Indoor Media Group fiind singurul ofertant. Şi soţia lui Tărtăcuţă lucrează la stat, Cristina Pricop fiind şef-birou la Comisariatul Regional Pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov, scrie ziarul Ring.

Avere impresionantă: două penthouse-uri şi un apartament în Austria

Tărtăcuţă deţine pe numele său trei terenuri intravilane de aproximativ 2.400 mp în Telega, Prahova, şi a obţinut prin succesiune părţi din alte cinci terenuri în Bucureşti, Pantelimon şi Brăila. El şi soţia mai au două penthouse-uri de peste 150 mp fiecare, un apartament într-o staţiune de lux din Austria, Kaprun, o vilă în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Prahova. Tărtăcuţă mai deţine şi cotă-parte din alte trei apartamente. Are trei autoturisme, printre care şi un Mercedes clasa B, fabricat anul trecut, şi un Smart, dar şi jucării vechi în valoare de aproximativ 150.000 de euro, bijuterii de aproximativ 10.000 de euro şi tablouri de aproximativ 5.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel