DINU PATRICIU A MURIT. Ce spune Bogdan Chirieac despre Dinu Patriciu

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit la vârsta de 64 de ani, într-un spital din Londra.

"E o veste tristă când moare un om. Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească. Dl Patriciu a fost o personalitate tipică a tranziției din România, prin felul cum s-a îmbogățit. Atipic a fost felul cum s-a sfârșit. Dinu Patriciu a obținut foarte mulți bani dintr-o afacere controversată, aceea cu rafinăria de la Petromidia. A luat-o pe nimic, desigur, cum se luau proprietățile statului în perioada de tranziție, și de către români, dar mai ales de către străini. După care a reușit o vânzare în exterior pe miliarde de euro.

După asta a construit un trust de presă, pe care, după 2009, în schimbul libertății, l-a închinat dlui președinte Traian Băsescu, pur și simplu", a spus Bogdan Chirieac despre Dinu Patriciu.

L-ați cunoscut personal pe Dinu Patriciu? Cum era ca om?

"L-am cunoscut pe Dinu Patriciu, am stat de vorbă de câteva ori. Categoric era un om interesant, cu o viziune politică, o viziune economică. După care, timpul, necazurile, presiunea, boala l-au făcut să fie învins înainte de obștescul sfârșit".

Ce lasă în urmă Dinu Patriciu după moartea lui?

"Nu este foarte clar. Tot atât cât rămâne după terminarea mandatului dlui președinte Traian Băsescu. Nimic", a încheiat analistul politic.

Vezi și: DINU PATRICIU a murit. Rareș Bogdan: A fost un om controversat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel