Dîncu: Vedeam UE ca un fel de Moș Crăciun

România este la jumătatea a ceea ce ar fi trebuit să facă în Uniunea Europeană, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, joi, la Realitatea TV. 

Întrebat dacă România a învăţat ce era de învăţat ca să conteze în marea familie europeană, Vasile Dîncu a spus că românii nu sunt obişnuiţi cu un proiect coerent, în care să fie pusă energie pe termen lung.

'Noi nu suntem obişnuiţi cu un proiect coerent, (...) nu reuşim să punem energie într-un proiect pe termen lung, (...) ne odihnim foarte repede. Spunea un filosof al nostru că în România orice minune durează trei zile (...) Cert este că suntem undeva la jumătate ca să spun aşa, la jumătatea a ceea ce cred că ar fi trebuit să facem. E adevărat, nu mai suntem atât de optimişti, ceea ce mi-era frică. (...) Vedeam Uniunea Europeană aşa ca un fel de Moş Crăciun, care ne va aduce numai bunuri, bani, bucurii, în niciun caz nu va trebui să ne schimbăm, să facem ceva pentru asta.

Asta s-a schimbat (...) Eu n-as spune euroscepticism, dar eurorealism există, care este sănătos, este bun, pentru că ar trebui să ne întoarcă spre noi înşine, să ne dăm seama că România nu are ce face în Uniunea Europeană pe un proiect pe care nu-l are ea făcut. Uniunea Europeană ne-a trasat ea nişte linii, ne-a trasat nişte tipare în care să ne desfăşurăm activitatea, dar pe de altă parte noi trebuie să mergem (...) cu proiectul nostru în Uniunea Europeană. (...) Nu am mers cu proiectul nostru, am mers cu un proiect care am crezut că este al nostru', a spus Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel