Dîncu, anunț privind reglementarea legată de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Reglementarea privind ridicarea maşinilor care blochează circulaţia ar putea fi gata în toamnă, iar varianta agreată de Guvern cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) este aceea ca procedura de aplicare să rămână la latitudinea autorităţilor locale.

'În acest moment, este în transparenţă acest proiect de lege, îl introducem în Parlament. Dacă nu, putem să facem şi ordonanţă de urgenţă, vom vedea acest lucru. Problema este că acum se află în transparenţă şi când se va termina perioada legală de transparenţă vom stabili exact. În această toamnă, sper foarte repede, să putem trece această reglementare care este importantă, face ca oraşele să fie spaţii mai uşor de circulat', a precizat Dîncu, după reuniunea Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România.

La rândul său, Robert Negoiţă, preşedintele AMR şi primarul sectorului 3, a declarat că sunt două abordări de soluţionare a acestei probleme, dar cea agreată la reuniune a fost ca fiecare autoritate locală să îşi facă propria procedură.

'Concret, sunt două abordări. Să facă reglementările, procedura să o facă Guvernul, sau ca Guvernul să introducă în ordonanţă varianta ca fiecare autoritate locală să-şi facă propria procedură. Domnul viceprim-ministru a încurajat a doua variantă, pe care noi o susţinem cu prioritate', a precizat acesta.

Actele normative în discuţie se referă la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi proiectul de HG pentru completarea Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel