Steaua a bătut Dinamo cu 3-1 și continuă cursa cu ASA Târgu Mureș pentru titlu

Steaua a învins-o pe Dinamo, duminică, pe Arena Națională, cu scorul de 3-1, în cel de-al 158-lea derby al României. Pentru ”roș-albaștri” au marcat Stanciu (min. 76 - din penalty, min. 79) și Prepeliță (min. 90+23 - tot din penalty), în timp ce golul de onoare al ”câinilor” a fost înscris de Elhamed (min. 90+16).

Ambele reprize au început cu întârziere din cauza torțelor aruncate în teren de suporteri, motiv pentru care partea secundă a fost prelungită cu mai bine de 20 de minute. În urma victoriei reușite în fața marei rivale, Steaua rămâne la două puncte în spatele liderului ASA Târgu Mureș, cu patru etape rămase de jucat până la finalul campionatului.

--------------------------

Iată desfășurarea meciului:

DINAMO - STEAUA 1-3

 --------------------------

UPDATE: - min. 90+23: Cristi Balaj pune capăt derby-ului Dinamo - Steaua. Elevii lui Constantin Gâlcă se impun cu 3-1.

- min. 90+23: GOL STEAUA! Prepeliță transformă lovitura de la 11 metri și stabilește scorul final, Dinamo - Steaua - 1-3.

- min. 90+21: Țucudean este faultat de Bunoza în careu, iar Balaj acordă penalty.

- min. 90+16: GOL DINAMO! Elhamed reduce din diferență cu un șut din șapte metri, la care Arlauskis n-a avut nici o șansă.

- min. 90+14: Țucudean marchează din pasa lui Chipciu, dar golul este anulat pentru un ofsaid clar.

- min. 90+6: Rotariu trage la colțul scurt, dar Arlauskis respinge în corner.

- min. 91: Breeveld șutează de la 10 metri, puțin pe lângă butul din dreapta lui Marc, după o pasă venită din stânga, de la Tănase. S-au arătat 20 de minute de prelungire, din cauza întreruperii din debutul reprizei.

- min. 89: Elhamed trimite cu capul o centrare venită din corner, iar mingea lovește bara.

- min. 85: Marius Niculae ratează o ocazie imensă, după o pătrundere în flancul drept a lui Elhamed. Atacantul dinamovist s-a trezit cu mingea în față la opt metri de poartă, dar a șutat dezamăgitor cu stângul, mult pe lângă buturile lui Arlauskis.

- min. 79: GOL STEAUA! La nici trei minute de la reluare, Stanciu recuperează o minge, combină excelent cu doi colegi și rămâne singur la marginea careului, de unde trimite un șut splendid, în stânga lui Marc. Balonul mângâie bara și poposește în plasă. Dinamo - Steaua este 0-2!

- min. 76: GOL STEAUA! Același Stanciu execută și înscrie! Dinamo - Steaua este 0-1!

- min. 76: Stanciu ia o acțiune pe cont propriu și pătrunde în careu, unde este împins de Bărboianu, iar Balaj dictează lovitură de la 11 metri.

- min. 71: Niculae deviază o minge care lovește bara și revine la el, dar Arlauskis respinge din poziție de unu la unu. Tușierul semnalizase însă ofsaid la vârful dinamovist, iar Balaj a oprit faza.

- min. 65: După 20 de minute de întrerupere, derby-ul Dinamo - Steaua a fost reluat de Cristi Balaj.

- ora 22:29 - Cele două echipe au revenit pe teren.

- ora 22:17 - O nouă torță a explodat lângă Arlauskis, care a rupt-o la fugă spre vestiare și a făcut semn că nu mai vrea să stea în teren. În mod incredibil, jucătorii lui Dinamo s-au repezit către portarul Stelei, pentru a-l opri! Arbitrul Cristi Balaj a trimis ambele echipe la vestiare, iar jocul este întrerupt.

- ora 22:16 - Arlauskis a fost lovit în mână de un obiect aruncat din peluza dinamovistă.

- ora 22:13 - Arlauskis refuză să stea în careul porții sale, de teama torțelor care l-ar putea lovi.

- ora 22:12 - A început repriza a doua a meciului Dinamo - Steaua, iar jocul a fost imediat întrerupt din cauza torțelor aruncate din peluza ”alb-roșilor”. Una dintre acestea a explodat în apropierea lui Arlauskis.

--------------------------

- ora 21:56 - E pauză pe Arena Națională. Dinamo și Steaua se află la egalitate, scor 0-0.

- min. 45+3: Vali Lazăr ratează cea mai mare ocazie a reprizei pentru Dinamo. Angajat excelent în flancul stâng de Marius Niculae, extrema lui Stoican a pătruns în careu și a tras din unghi, dar mingea a fost reținută de Arlauskis.

- min. 41: După o acțiune prelungită de atac a Stelei, Guilherme centrează în preajma careului mic al lui Marc, Prepeliță reia cu capul, dar mingea trece mult pe deasupra porții.

- min. 35: Tănase pătrunde în interior și trage din colțul careului mare, dar mingea trece mult pe lângă poartă.

- min. 18: Bărboianu îl pune la încercare pe Arlauskis cu un șut de la distanță trimis la colțul scurt, dar goalkeeper-ul ”roș-albastru” este la post.

- min. 15: Steaua răspunde prin Stanciu, care trimite puțin pe lângă din interiorul careului, servit excelent de Chipciu.

- min. 6: Cosmin Matei ratează prima mare ocazie a meciului. Mijlocașul dinamovist a trimis peste poarta lui Arlauskis o lovitură liberă dintr-o poziție ideală, de la 20 de metri de buturi, acordată după un henț comis de Breeveld.

- ora 21:07 - Derby-ul Dinamo - Steaua a început! Cristian Balaj a fluierat startul meciului cu șapte minute întârziere, din cauza torțelor aruncate în teren de fani.

--------------------------

- ora 21:02 - Arbitrul Cristi Balaj amână startul derby-ului României, din cauza torțelor aruncate în teren de suporterii prezenți pe Arena Națională.

--------------------------

Știrea inițială:

Dinamo și Steaua se întâlnesc, duminică, pe Arena Națională, în al 158-lea derby al României. Meciul se joacă de la ora 21:00, iar DCNews vă ține la curent cu evoluția scorului.

Steaua a fost timp de opt luni lider în Liga 1 și vine pe Arena Națională cu orgoliul rănit. ”Roș-albaștrii” au fost depășiți în clasament de ASA Târgu Mureș, miercuri, cu cinci etape înainte de finalul campionatului, iar titlul cu numărul 26 este mai departe ca niciodată în acest sezon.

După 29 de etape, Dinamo are cu 19 puncte mai puțin decât Steaua și se află pe locul 8 în clasament. Totuși, alb-roșii conduc în istoria meciurilor directe din campionat: 45 de victorii le-au revenit ”câinilor”, ”roș-albaștrii” s-au impus de 40 de ori, în vreme ce 75 de derby-uri s-au încheiat la egalitate.

Dinamo nu a câștigat niciodată pe Arena Națională în fața Stelei, în șapte derby-uri disputate până acum pe cel mai mare stadion al țării.

Iată cele două echipe care vor lupta în derby-ul României:

Dinamo (4-3-3): T. Marc - Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip - M. Cristescu, Nedelcearu, Alexe - C. Matei, M. Niculae, V. Lazăr. Rezerve: Naumovski, Elhamed, Grozav, D. Rotariu, Bilinski, Fai, Gavrilă. Antrenor: Flavius Stoican.

Steaua (4-2-3-1): Arlauskis - Râpă, Varela, Toșca, Guilherme - Prepeliță, Breeveld - Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase - Chipciu. Rezerve: Cojocaru, Luchin, S. Filip, G. Iancu, Țucudean, Bourceanu, Enceanu. Antrenor: Costel Gâlcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel