DINAMO - LAZIO 1-3, anchetat de DNA pentru suspiciuni de BLAT

DNA efectuează o anchetă după dezvăluirile din presă cu privire la un presupus blat făcut de Dinamo în meciul cu Lazio Roma, pierdut cu 1-3 de "alb-roșii", în returul preliminariilor Ligii Campionilor, sezonul 2007-2008.

Directia Națională Anticorupție s-a autosesizat cu privire la acest caz și a anunțat că, pe 27 ianuarie, a fost demarată o anchetă.

"La data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo București și Societa Sportiva Lazio din Italia, care a avut loc la data de 28.08.2007", a anunțat DNA, potrivit prosport.ro.

Jucătorii și conducătorii nu neagă "blatul"

Scandalul a izbucnit după o declarație a lui Cristi Pulhac, jucător la Dinamo la acea vreme. Fostul fundaș stânga din "Ștefan cel Mare" a afirmat că a avut suspiciuni la acel meci. Concret, el a transmis că a simțit că nu toți colegii au jucat cinstit împotriva italienilor.

Ulterior, fostul acționar de la Dinamo, Vladimir Cohn, a declarat că "blatul" ar fi fost făcut de Cornel Dinu și Cristi Borcea, iar prețul a fost transferul lui Ștefan Radu la Lazio, pentru 7,5 milioane de euro, exact suma pe care Dinamo ar fi încasat-o dacă s-ar fi calificat în Grupele Ligii Campionilor.

Citește și: Dezastru la Steaua - Dinamo! Cea mai mică audiență din istorie

Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis că meciul a fost blat și a oferit o nouă perspectivă poveștii, aducându-l în discuție pe impresarul Ioan Becali. De asemenea, Dinu a aduăgat că jucătorul care a făcut blat a fost Vali Năstase.

Dinamo a ratat calificarea în ediția 2007-2008 a Grupelor Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de Lazio, la București, cu scorul de 3-1 (în tur 1-1). Dinamo a condus la pauză cu 1-0, însă în repriza a doua Vali Nastase a comis în mod ciudat un penalty, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat de două ori și s-a impus cu 3-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel