Din PSD, pentru Băsescu: Ar trebui să se abţină pe subiectul inundațiilor

Preşedintele Traian Băsescu "nu are nicio cădere" să se pronunţe pe subiectul inundaţiilor, din moment ce în trecut nu a făcut decât "să-i jignească şi să-i certe" pe sinistraţi, iar guvernele sale "nu au fost în stare" să absoarbă fonduri UE pentru construirea digurilor, este mesajul pe care purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, l-a transmis șefului de stat.

"Traian Băsescu nu are nicio cădere să vorbească despre gestionarea situaţiilor de inundaţii, din moment ce guvernele sale nu au fost în stare să absoarbă fonduri europene - cauza principală a situaţiei digurilor din România. Preşedintele nu poate să critice modul în care s-a intervenit în Teleorman, din moment ce el şi oamenii săi nu au fost în stare decât să-i jignească şi să-i certe pe oamenii care au avut astfel de probleme în trecut. (...) Traian Băsescu şi oamenii lui ar trebui să se abţină pe subiect, deoarece nu fac decât să le amintească românilor de dezastrul, dezorganizarea şi aroganţa din timpul guvernărilor PDL", a susținut liderul social-democrat, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Cătălin Ivan arată că actualul Guvern a deblocat fondurile europene şi va construi diguri.

"Tot Guvernul Ponta a finalizat harta zonelor de risc şi va şti să intervină corect în zonele cu probleme. Spre deosebire de guvernele lui Băsescu, acum lucrurile funcţionează, iar acest lucru s-a văzut şi la deszăpezirile din ianuarie, şi la inundaţiile din prezent', a adăugat Ivan. 

Replica purtătorului de cuvânt al PSD survine după ce președintele Traian Băsescu, întrebat miercuri, la emisiunea Adevărul Live, dacă este la curent cu situația privind inundațiile din țară, peentru că nu a fost văzut în zonele afectate, a răspuns: "Nu intenționez să merg acolo pentru că ar naște un nou conflict cu guvernul. Am vrut să merg acolo în ziua de Paște. Dar consilierii mi-au spus că s-ar politiza tot. Că s-au trezit mai târziu, că au fost penibili cu barca...(...)

Citește și Băsescu: "Știi că te poți uda până la chiloți"

Le arăți oamenilor că ești alături de ei atunci când au nevoie. Ei își spun speranța în Dumnezeu, dar ei știu că nu Dumnezeu le face diguri, ci autoritățile. Țin minte cînd am fost la Săucești. M-am înfuriat in 2008, a doua tură de inundații, iar un domn îmi cerea să-i tencuiască Guvernul casa după ce i-o și construise. (...)

Corupția e cea care a lovit mult și în construcția de drumuri locale, și în inundații. Ia-o pe priorități cu banii alocați de Guvern și implică-te în protejarea zonelor inundabile. Dar când în Teleorman toți banii îi duci la Teldrum, apoi faci morișca și prin alte județe și dai prioritate la lucrări care nu sunt urgente - sigur că e semn de corupție", a declarat președintele Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel