Din ianuarie, 2013, salariile bugetarilor vor crește

salariunou
salariunou

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că potrivit legii, în luna ianuarie se bugetează 1/12 din bugetul anului 2012, statul având resursele pentru asigurarea măririi salariilor cu 7,5%. Totodată, premierul și-a menținut decizia de a nu acorda sprijin financiar celor 15.000 de revoluționari care "şi-au descoperit revoluţia după anul 2000". Victor Ponta a declarat că nu va retrage sprijinul pentru răniţi, pentru cei cu dizabilităţi şi pentru cei care au fost revoluționarii lui decembrie 1989, adăugând că "pentru revoluţionarii de după 2000, nu sunt de acord şi nu o să primească nici măcar la buget bani, este incorect.

Pe de altă parte, premierul a declarat că indemnizaţiile directorilor din companiile de stat vor fi plafonate şi anul viitor, urmând că măsura să fie adoptată în următoarea şedinţă de Guvern din 27 decembrie, dacă nu a fost cuprinsă într-un act normativ aprobat deja de către Executiv.

Premierul i-a sfătuit pe "cei care vor un buget bun în 2013" să nu plece în vacanţă şi să fie prezenţi la discuţiile cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM), care vor sosi la Bucureşti în luna ianuarie a anului viitor. Prim-ministrul a menționat că discuțiile cu FMI, CE și BM vor dura aproximativ o săptămână și vor începe, cel mai probabil, pe 14 ianuarie. Victor Ponta a spus că a discutat deja cu preşedinţii celor două Camere şi cu preşedinţii comisiilor de buget-finanţe din cele două camere în acest sens.

Până la discuţiile cu FMI, premierul le-a cerut miniştrilor să explice sindicaliştilor care este modalitatea prin care vor fi împărțiți banii în buget. Prim-ministrul a precizat,însă, că bugetul care va reveni Educaţiei va fi decis într-o ședință comună sindicate-minister.  "Trebuie să fim foarte deschişi, să le arătăm câţi bani avem şi cum putem să-i repartizăm în perioada următoare", a precizat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel