Din cauza gerului, Romgaz a demarat importurile de gaze

gaze
gaze

Romgaz SA Mediaş a demarat importurile de gaze naturale, din 28 ianuarie,  pentru asigurarea consumului în zilele geroase, potrivit unui comunicat al companiei. Gazele de import sunt de trei ori mai mult scumpe.

„Scăderea temperaturii aerului în unele zone din România a determinat creşterea accentuată a consumului de gaze naturale. Romgaz asigură producţia maximă de gaze naturale din câmpurile de gaze exploatate, gaze comercializate în principal către E.ON România şi Gdf Suez România, livrând clienţilor săi la nivelul contractelor încheiate cu aceştea”, a spus directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, în comunicat.

Producătorul a anunţat, în acelaşi comunicat, că a demarat imporurile de gaze şi a amintit distribuitorilor şi furnizorilor că s-a achitat de obligaţia de a înmagazina gaze toamna trecută.

“Deşi nu are competenţe în echilibrarea pieţei de gaze naturale din România, Romgaz a demarat importuri de gaze naturale din data de 28 ianuarie 2012. Sucursala de Înmagazinare Gaze Naturale din cadrul Romgaz, operatorul depozitelor de înmagazinare, a pus la dispoziţia proprietarilor de gaze din depozite capacitatea maximă de extragere a gazelor naturale. Precizăm că la finele ciclului de înmagazinare (octombrie 2011), stocurile de gaze din depozitele de înmagazinare operate de Romgaz au fost realizate la nivelul capacităţii maxime a acestora” se mai arată în comunicatul companiei.

Preţul gazelor de import este de circa trei ori mai mare decît cel al gazelor din producţia internă livrate populaţiei şi extrase de Petrom şi Romgaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel