DIICOT, ultimele informații despre tânărul de 17 ani, suspect de propagandă jihadistă

Procurorii DIICOT îl acuză pe tânărul de 17 ani din Craiova de săvârşirea infracţiunii de promovare a unui mesaj prin propagandă, prevăzută în legea 535/2004 cu privire la prevenirea și combaterea terorismului. 

Procurorii DIICOT susţin că tânărul de 17 ani din Craiova a promovat în mediul online doctrina radical islamistă prin postarea unor opinii, imagini, înregistrări audio/video reprezentând acţiuni de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, respectiv decapitări şi incendieri de persoane, execuţii prin împuşcare. 

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, suspectul B.L.C. a promovat în mod sistematic, în public, doctrina radical islamistă prin postarea în mediul online, prin intermediul unor reţele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, înregistrări audio/video reprezentând activităţi/acţiuni armate/violente şi de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic (decapitări şi incendieri de persoane; execuţii prin împuşcare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupări teroriste; mesaje de propagandă a Statului Islamic; promovarea Sharia), cu intenţia de a le face cunoscute şi a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o", susţine DIICOT.

[citeste si]

Adolescentul a fost ridicat de procurorii DIICOT marţi dimineața de la locuinţa sa din Craiova, fiind dus apoi la sediul central al DIICOT din Bucureşti, pentru a fi audiat. La locuința băiatului de 17 ani au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă islamistă şi sisteme informatice. După convertirea la islamism, băiatul a scris, pe blogul său că și-a schimbat numele în Omar al-Faruq

Tânărul voia, după ce-și lua Bac-ul și carnetul de șoferi, să plece în Arabia Saudită și să studieze islamul la Universitatea din Medina. Bunicul său a spus că de doi ani tânărul a trecut religia musulmană: "Nu ne povestea nouă ce făcea el acolo, dar era foarte încântat. Am încercat să îl convingem să nu mai meargă acolo, dar nu a renunţat. Până la urmă, decât să meargă prin baruri, mai bine să meargă la biserică", a spus bunicul tânărului.

SRI îl monitoriza pe tânăr, a avut informații despre el, pe care acum le-a transmis DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel