Digi24: "Auschwitz - naziştii şi soluţia finală", un documentar la 70 de ani de la eliberarea lagărului

Digi24 va difuzeaza un documentar de excepţie „Auschwitz - naziştii şi soluţia finală" (BBC), la 70 de ani de la eliberarea lagărului. Emil Hurezeanu va fi gazda telespectatorilor Digi24 într-o incursiune în istoria lagărului de la Auschwitz, martor al celui mai diabolic plan al lui Hitler, cel de ucidere în masă a evreilor.

Pe parcursul emisiunii "Digipedia", din 31 ianuarie, de la ora 21.00, dar şi în ediţia specială a „Jurnalului de seară", de marţi, 27 ianuarie, Digi24 difuzează documentarul BBC „Auschwitz - naziştii şi soluţia finală".

În episoadele realizate cu ajutorul unor materiale de arhivă rare şi al unor ilustraţii CGI care nu au mai fost difuzate niciodată, documentarul dezvăluie povestea lagărului de la Auschwitz şi a ideologiei din spatele principalei scene a soluţiei finale - planul nazist de eliminare fizică a tuturor evreilor din Europa.

Citește și: Ravensbruck, lagăr nazist pentru femei. Cruzimea femeilor-gardieni care lăsau nou-născuții să moară...

Pe 27 ianuarie, în ziua în care se implinesc 70 de ani de când Armata Roşie a eliberat lagărul ororilor, la „Jurnalul de seară", începând cu ora 21.00, Cosmin Prelipceanu şi Emil Hurezeanu îi invită pe telespectatori să urmărească poveşti absolut cutremurătoare. Cei doi jurnalisti vor discuta despre imaginile şi documentele unicat, care au stat la baza realizării documentarului BBC, obţinute după deschiderea arhivelor secrete sovietice, precizează Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel