DiCaprio, numit mesager al păcii de către ONU

Actorul Leonardo DiCaprio a fost numit mesager al păcii pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Acesta va încerca să crească gradul de conştientizare privind schimbările climatice, a anunţat Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, potrivit Reuters.

DiCaprio, care este de mulţi ani un activist implicat în problemele climatice şi de mediu, se va adresa reprezentanţilor ONU la un summit pe tema schimbărilor climatice, pe 23 septembrie, cu o zi înainte de Adunarea Generală anuală a organizaţiei. Mulţi dintre şefii de stat ai celor 193 de ţări membre ale ONU sunt aşteptaţi să participe la summitul dedicat climei.

"Leonardo DiCaprio nu este doar unul dintre cei mai mari actori ai lumii, ci are şi o responsabilitate asumată de mult timp faţă de problemele de mediu, inclusiv prin intermediul fundaţiei sale", a spus secretarul general al ONU.

Vedeta americană a înfiinţat în 1998 Fundaţia Leonardo DiCaprio, a cărei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi construirea unei relaţii mai armonioase între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit cu bani la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

"Simt că am o obligaţie morală să vorbesc în acest moment cheie din istoria omenirii. Este momentul să acţionăm. Modul în care vom aborda problema schimbărilor climatice în următorii ani va influenţa în mod decisiv soarta umanităţii şi a planetei", a spus DiCaprio în aceeaşi declaraţie emisă de ONU. Actorul a adăugat că este o onoare pentru el să accepte poziţia oferită de Naţiunile Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel