Diaspora, reacție dură la propunerea lui Victor Ponta

Asociațiile românilor din străinătate i-au dat  răspuns  dur lui Victor Ponta la propunerea acestuia de a impozita românii  din Diaspora.

"Avem o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara țării și nu plătesc niciun leu la sistemul social. Dar gândiți-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Deci, e o problemă și cred că creșterea numărului de contribuabili este singura soluție sustenabilă pe termen lung", a spus Victor Ponta.

Citește și: PROIECT LEGE. DIASPORA să PLĂTEASCĂ PENSIA în România

Replica lui Danile Tecu, președintele Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE), a venit imediat:

"Nici după ce românii din diaspora l-au sancționat pe Victor Ponta prin votul din 16 noiembrie, acesta nu a învățat nimic. Premierul continuă să facă declarații împotriva acestora. Ultima, cea din cursul zilei de ieri arată încă o dată felul strâmb în care vede relația cu cetățenii din afară granițelor.

În cadrul unei conferințe pe tema combaterii sărăciei, Ponta a declarat că soluția bunăstării României ar fi participarea cu câte 10 euro a fiecărui român din diaspora.

„Despre cine vorbește domnul Ponta? Cine sunt oamenii din Diaspora? Pe cine dorește Premierul României sa impoziteze? Cei care au plecat din țara lor dragă, împinși de lipsa locurilor de muncă, lăsând în urmă prieteni dragi, părinți sau chiar copii; cei plecați pentru că în țara lor politicienii au fost mai atenți să-și umple buzunarele decât să creeze locuri de muncă; cei plecați să strângă un ban, pe care de cele mai multe ori îl trimit în țară la copii, părinți, sau rude, pentru ca aceștia să aibă un trăi mai decent", se arată în comunicatul Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE), semat de Daniel Tecu, președintele organizației.

Citește și: Victor Ponta, amenințări pentru membrii PSD cu probleme în justiție

Asociația afirmă că deși Victor Ponta a locuit pentru scurt timp în Diaspora, el „nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afara granițelor".

„Tot așteptăm ca Guvernul României să repatrieze românii decedați care zac prin frigiderele altor țări; tot așteptăm să se reducă taxele consulare; așteptăm ca într-o zi România să fie pregătită să-i primească pe cei care doresc să se întoarcă acasă, iar profesorii și medicii să nu mai părăsească țara. Și în schimb la ce se gândesc politicienii noștri? Cum să bage mână în buzunarul românilor din diaspora și să le mai scoată 10 euro pe luna. Semănați perfect cu acei români care ne fac de rușine prin orașele Europei, care stau cu mâna-ntinsă, cerșind milă trecătorilor„, a precizat FADERE.

Românii din străinătate au pus și o întrebare retorică în legătură cu impozitul lui Ponta: „Așteptați cei 10 euro de la toți românii din Diaspora sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel