Dezvăluiri uluitoare despre Băsescu, din cadrul unei ședințe PDL

Fostul ministru democrat Bogdan Niculescu-Duvăz a făcut mai multe dezvăluiri incredibile despre președintele Traian Băsescu, din cadrul unei ședințe de partid a PDL.

Victor Ciutacu a prezentat, marți, în emisiunea "Ediția de seară", o înregistrare din 1999, în care Traian Băsescu poate fi auzit extrem de revoltat de faptul că un prefect PDL a fost arestat fără ca miniștrii sau premierul Cabinetului din care făcea și el parte să afle în prealabil.

Pavel Abraham: M-a sunat "Bătrânul de la București". Este TERORIZAT

În acel moment, Bogdan Niculescu-Duvăz a intervenit și a făcut mai multe dezvăluiri:

"Există lucruri mult mai recente. Păcat că nu există înregistrări televizate, dar înregistrări cred că există. În 2010, la o ședință cu grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal, unde participă președintele țării - nu ne mai întrebăm de ce, la această ședință de partid, că era ședință de partid - președintele spune: 'Aveți grijă pe cine puneți la Curtea Constituțională și pe cine votați pentru Înalta Curte de Casație și Justiție, că dacă puneți pe cine trebuie' - poate cuvintele nu sunt prea exacte, dar cam asta spune - și sunt oameni care pot să mărturisească, că au fost mulți oameni în sală. 'Dacă puneți pe cine trebuie, vă promit că mai stați zece ani la putere, că vă mai țin zece ani la putere', ca să fiu exact. Deci, ce înseamnă asta? Că el era perfect conștient că aceste instrumente le folosește direct în jocul de putere. Ele nu folosesc pentru a face dreptate constituțională sau judiciară de vreun fel, ci sunt instrumente care trebuiesc folosite.

Citește și: Doi ani de la suspendarea democrației în România

(...) Dl Traian Băsescu a descoperit cum se poate reconstrui - nu mai știu care era - Direcția a șasea sau Direcția a doua Anchete Penale, de la Securitatea Română, care făcea și anchetă, avea și investigații de sistem de informații, dar avea și ofițeri de anchetă. Dânsul a fost necăjit când a găsit sistemul rupt și ne-am bătut unii destul de mult la începutul anilor '90 în legătură cu asta, ca Serviciul de Informații să nu poată să facă, să participe, și totuși au apărut inițiative: ofițerul totuși să participe măcar sau să fie și el de față cu procurorul, ba să poată și el ancheta ... . Când nu a reușit asta, a făcut altceva. A luat și a pus discreționar oameni în cele două sisteme - în serviciile de informații și în Procuratură - și a reconstituit bomba, a refăcut arma cu care s-a condus teroarea comunistă zeci de ani", a povestit Bogdan Niculescu-Duvăz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel