Dezvăluirea lui Victor Ponta, confirmată de PNL

ponta iliescu dece
ponta iliescu dece

În 2015, Ion Iliescu afirmă răspicat că Syriza și Podemos sunt soluții, nu probleme. Că Stânga nu trebuie să mai facă Dreptei concesii. Tinerii vor locuri de muncă, locuințe și educație.

Pe moment, se substituie soluțiile cu măsuri punitive, dar satisfacția pedepselor televizate nu va funcționa la nesfârșit. Polarizarea socială este excesivă în România, spune Ion Iliescu, ceea pune în discuție cota unică. Decalajele de dezvoltare față de occident cresc, în loc să scadă. Ion Iliescu se referă la democrație, cu trimitere directă la referendum: rezultatul alegerilor poate fi invalidat de mecanisme care nu fac parte din jocul democratic.

Fostul președinte vorbește de la tribuna Congresului PSD. Cine îl poate contrazice?

Syriza a câștigat alegerile în Grecia și respectul multor europeni, nemulțumiți de ”dogmele austerității”. Vârstnicii din România sunt greu încercați de sărăcie, tinerii nu au cunoscut cozile la mâncare, dar au aflat că în comunism uzina la care erai angajat  aproape obligatoriu îți dădea și casă.

Tinerii PNL, întoarcere în trecut

De cealaltă parte, PNL privește în trecut. Un grup de tineri liberali în negru au mărșăluit în Piața Palatului, ca protest la Congresul PSD, boicotat de liderii partidului.

Această strategie îmi amintește de anii 90, când o Opoziție minusculă încerca să concureze marele FSN. Astăzi, aceste acțiuni disperate, în stilul ”luptei de clasă”, nu pot avea ecou la un public preocupat de cu totul alte probleme.

PNL, în opoziție cu modelul Iohannis

PNL nu încearcă, măcar, să se insipire din modelul Klaus Iohannis, la a cărui popularitate apelează. Președintele, cel puțin până acum, a câștigat prin politețe și stil. Îl vedeți strigând lozinici jignitoare la ușa adversarilor, cum au făcut liberalii?

Fără viziune, aceștia merg pe formula votului negativ, cu o stridență concurată doar de lipsa unui mesaj. Ba, scuze, tocitul Jos Ponta tocmai a fost diversificat cu proaspătul Jos Dragnea!

În acest context, este foarte corectă evaluarea făcută de Victor Ponta, la Congres. Premierul a dezvăluit care este adevăratul adversar al PSD. ”În politică, avem un singur adversar în continuare, tot pe Traian Băsescu: este singurul care are capacitatea să se bată cu noi. Este singurul care are capacitatea să se lupte cu noi”, a spus premierul.

Citește și Ponta: Dragnea știe din prima zi că are mandatul meu de premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel