EXCLUSIV  Dezinformare sau manevră? Internetul clocotește din cauza diasporei

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis în 19 septembrie un comunicat privind numărul de alegători înscriși în Registrul Electoral. În diaspora sunt înscriși 609.962. 

Internauții și unele site-ul au luat foc susținând că s-a ajuns ”peste noapte” de la 10.000 de români din diaspora înscriși la 600.000. 

AEP a precizat pentru DCNews că 609.962 de cetățeni români din diaspora care pot vota la alegerile parlamentare reprezintă numărul total al cetățenilor români care și-au exprimat opțiunea, precum și alegătorii cu pașaport CRDS, care sunt cetățeni cu domiciliul în străinătate, aflați în baza de date a direcției generale din străinătate și în privința lor nu era necesară înscrierea.  

Adică nu e nimic nou sau schimbat față de anii trecuți. Așa s-a ajuns ”peste noapte” sau ”pe sub mână”, cum acuză internauții, de la 10.000 la 600.000. 

Variantele sunt două: fie slaba informare ce a dus la o dezinformare care a devenit virală, fie o manevră a ”postacilor”, a internauților pentru a lansa în spațiul public o nouă temă controversată cu efecte în viitoarea campanie electorală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel