EXCLUSIV  Detaliul care poate anula alegerile locale. Scenarii explozive, după mișcarea lui Băsescu

Partidul lui Traian Băsescu, PMP, a făcut o contestație-cheie, care poate scoate din cursă, dacă nu toți contracandidații, majoritatea lor. 

PMP a contestat în Prahova toate listele cu semnături ale candidaților la alegerile locale, pe motiv că voluntarii care au strâns semnături de la susținători nu au avut aviz de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Această chichiță, așa cum am numit-o aici, poate răsturna alegerile locale în toată țara, acolo unde au fost contestate listele pe motivul invocat de PMP în Prahova. 

Biroul Electoral Județean Prahova a trimis la ANSPDCP contestația, deși există un judecător în fiecare BEJ. ANSPDCP e în subordinea Avocatului Poporului. Contestate nu au fost semnăturile pentru un candidat, ci procedura. Amenda pentru persoanele care au strâns date cu caracter personal fără să fie autorizate în acest sens se ridică la 2.000 de lei. Dacă ANSPDCP va decide că voluntarii care strâng semnături pentru un candidat  trebuie să fie autorizați, putem să ne aflăm în fața a două scenarii: 

1. Vor fi invalidate listele cu semnături, care nu au fost strânse conform legii, cu excepția candidaturile cu privire la care nu a fost depusă contestație în termenul legal. Cei care au strâns semnături vor fi sancționați cu amendă sau altă prevedere a legii. 

2. O altă variantă este să se aplice legea și să fie respinsă candidatura tuturor celor pentru care strângerea semnăturilor nu s-a făcut de către persoane autorizate să strângă date cu caracter personal. Listele ar fi neconforme cu legea, deci nule de drept. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel