Detalii și poze inedite cu locuința lui Klaus Iohannis din Sibiu-FOTO

Locuința din Sibiu a președintelui Klaus Iohannis este una decentă, aranjată și în nici un caz extravagantă, scriu jurnaliștii de la oradesibiu.ro. Privită din satelit, casa președintelui Iohannis ascunde în spatele ei un lucru pe care puțină lume îl știe. O seră de dimensiuni considerabile "trădează" faptul că șeful statului este un om gospodar.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, locuieste in Sibiu, pe strada Balea, relativ aproape de centrul orasului, intr-o casa dobandita de fostul primar in 1992, prin donatie si cumparare.

Locuința are  o suprafata de 377 de metri patrati si un pret estimat de 80.000 de euro, având la o vizionare din satelit – un corp principal, care are acoperisul renovat, dar si un panou solar si un cocos ornamental infipt in acoperis, semn al vigilentei.

In spate, in curtea spatioasa si bine amenajata, care abunda in verdeata, apare si o sera. Cunoscut de vecini drept un om gospodar, Iohannis insusi recunostea ca repara tot prin casa si ca este pasionat de cultivarea trandafirilor, care se gasesc in belsug in incinta locuintei actualului presedinte al Romaniei.

Citește și: Olanda aplică o nouă lovitură României. De ce nu ne vor în Schengen

Ivona Mihăilescu (69 de ani), vecină cu soţii Iohannis, îşi aminteşte de vechii vecini, care le-au vândut casa soţilor Iohannis, saşi plecaţi în Germania în 1990.

„Aici, în 1989, la adresa domnului Iohannis, stătea o familie care avea doi copii şi au plecat în Germania. Atunci toţi primeau, când îşi donau casa, 80.000 de lei vechi. Absolut toate casele de saşi s-au vândut la 80.000 de lei vechi, ştiu precis. (în 1992, conform datelor INS, salariul salariul mediu în România era 20.140 de lei vechi – n.r.) Când au plecat saşii, casa avea şase camere, dar era foarte prost împărţită. Aveau o verandă cu sticlă, mai veche, au reabilitat, n-au construit absolut nimic. Când s-a mutat, el fiind profesor de fizică, făcuse poarta, îi pusese o supraînălţare în dreptul balamalelor şi, cu o sârmă, fiind poarta mare să nu se încline, era urcat pe scară şi numai el meşterea", îşi aminteşte Ivona Mihăilescu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel