Urmărește emisiunea live


Detalii din raportul ANAF, după închiderea Xerox-ului de la Universitate

Inspectorii antifraudă au amendat săptămâna trecută şi au închis temporar centrul de copiere şi printare din Pasajul Universităţii. Potrivit raportului ANAF, comerciantul nu a eliberat bonuri fiscale, nici măcar cu inspectorii antifraudă în față, îmbrăcați în uniforme.

„Ne-au închis pentru că au găsit un tips( n.r. ciubuc) de 5 lei. (...) Pentru chestia asta ne-a închis punctul de lucru din pasaj. Ne-am şi rugat de dânşii să nu ne pună şi sigiliu pentru că noi acolo avem utilajele care sunt de 10.000 de euro. Ne-am rugat cam o jumătate de oră de ei. Au un comportament de parcă ei erau stăpânii noştri", a spus, ulterior, Radu Socaciu, reprezentantul centrului Copi&Print, pentru gandul.info.

În replică, ANAF precizează în cadrul unui raport că vânzătorul nu dădea bonuri fiscale, deși de față se aflau și inspectorii antifraudă îmbrăcați în echipament de serviciu.

"Se tot aude teoria cu l-a închis degeaba pentru 30 lei, când putea fi chiar o greșeală. Niciun inspector din lumea asta nu știe dacă e o chestiune conjucturală sau un obicei. De asta se fac controale și legea se aplică în funcție de ce găsești în momentul controlului. Dacă vine controlul, te găsește cu 30 - 100 lei, tu îi spui că a fost o greșeala, inspectorul te crede pe cuvânt, își cere scuze pentru deranj și pleacă. După ce pleacă, mai bate vreunul ceva în casă? Că doar nu se întoarce peste două ore...", au declarat surse din ANAF pentru HotNews.ro.

Acțiuni ANAF, reacții: Monica Macovei - Ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF! Iulian Urban - Marea corupție începe de jos

De altfel, în raportul întocmit de ANAF, se precizează că inspectorii antifraudă, îmbrăcați în în uniform ade serviciu, s-au așezat la rând, în fața lor fiind alte patru persoane, care au cumpărat diverse produse, dar nu le-a fost eliberate bonuri fiscale. 

De asemenea, în documentul citat se menționează că asupra inspectorilor antifraudă s-au făcut presiuni pentru a nu închide activitatea centrului, pentru a se da o amendă mai mică și pentru a nu fi afișat anunțul de atenționare pentru neemiterea bonurilor fiscale.

"Precizăm faptul că pe întreaga perioadă a desfășurării controlului s-a folosit un ton amabil, am avut un comportament politicos și diplomat în conformitate cu prevederile statutului funcționarului public și cu prevederile OUG 74/2013 și HG 520/2013", scrie în raportul ANAF, precizându-se și faptul că Radu Socaciu nu era de față la momentul controlului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel