Despre morți numai de bine. Dar despre zombi?

Pe Iliescu în consideră un criminal, care a patronat o lovitură de stat și a distrus economia etc. Constantinescu e un trădător care a tras în mineri. Pe Băsescu îl face harcea-parcea (nu că n-ar avea dreptate, în unele privințe). Iohannis e la fel de rău că Băsescu.

Te-ai aștepta ca un om, sau mai bine spus un grup de oameni care gândesc așa să fie monarhiști. O dată te poți înșela, a doua oară mai greșești, a treia parcă și-e rușine să recunoști că ai dat chix, a patra e încăpățânare, de la cinci în sus putem vorbi de prostie? Dacă toți cei care ajung președinți devin malefici, n-ar fi logic să schimbăm forma de guvernământ?

Dimpotrivă, acești oameni aruncă și mai multe lături în monarhia constituțională. De la ouăle clocite în laboratorul lui Ilie Ceaușescu până la borșul fermentat acum 70 de ani la Moscova.De ce ar face asta?

În cazul președintelui, oricare ar fi el, putem bănui un interes politic al contestatarilor, dar Casa Regală nu mai este o țintă, așa cum era în anii 90, când adversarii lui Iliescu au încercat să se folosească de Rege în confruntarea cu președintele.  Casa Regală a devenit un pilon de sprijin pentru statul român, la fel ca Biserica și alte instituții cu valoare simbolică însemnată. Dacă ne gândim bine, și Biserica este atacată de aceeași contestatari de serviciu. Mă gândesc că sunt coordonați din afară, odată ce atacă atât reprezentanții statului din prezent, cât și pe cei din trecut, ba chiar pe cei care ar putea reprezenta statul în viitor. Și, să nu uităm, terfelesc instituții reper pentru identitatea națională.

Dacă până acum aceste atacuri erau ceva mai subtile, înverșunarea cu care lovesc Familia Regală în aceste zile de doliu le-a dat jos masca.

”Românii mari” își continuă marșul, ca niște zombi, care nu se opresc până nu-și iau prada: creierul oamenilor pe care reușesc să-i prindă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel