Urmărește emisiunea live


Omagiu adus celor care dau motive de mândrie românilor

Deputatul PSD Ana Birchall vorbește, într-un editorial scris pentru DCNews, despre ”identitate națională și eroii noștri cei de toate zilele”. 

Ana Birchall susține că românii au datoria ca atunci când vorbesc despre țara lor să fie mai uniți și mai solidari, să își promoveze identitatea națională și să cultive sentimentul de apartenență la adevăratele valori. Deputatul PSD consideră că neîncrederea în propriile forţe şi resemnarea au intrat prea mult în obișnuința românilor. Ar trebui să fim mai atenţi şi să îi apreciem mai mult pe toţi cei de lângă noi care îşi fac treaba zi de zi cu cinste, corectitudine şi hărnicie, cum este cazul medicilor, soldaţilor sau pompierilor cinstiți și care nu poartă titluri de glorie pentru ceea ce fac, mai scrie social-democrata.

Iată editorialul scris de Ana Birchall pentru DCNews


Despre identitate națională și eroii noștri cei de toate zilele



În activitatea mea politică, dar şi înainte de a intra în politică, am avut onoarea să cunosc mulți români care vorbeau cu respect, cu bucurie și de multe ori cu dor, despre țara și semenii lor și am considerat întotdeauna că este şi de datoria mea să le arăt celorlalţi calităţile minunate ale românilor. Cred că avem datoria, atunci când ne referim la România, să fim mai uniţi şi mai solidari, să ne promovăm identitatea națională și să cultivăm, inclusiv din şcoală, sentimentul de apartenenţă la adevăratele noastre valori. Este important să ştim care sunt valorile la care ne raportăm și să cultivăm atașamentul românilor față de tradiții. 

Neîncrederea în propriile forţe şi resemnarea parcă au intrat prea mult în obișnuința noastră, iar entuziasmul, cinstea şi determinarea răzbesc cu greu în faţa dictaturii non-valorilor, astfel încât și speranța pare uneori un lucru îndepărtat. Eu cred că această stare poate fi pusă şi pe seama faptului că nu ţinem unii de alţii. Ar trebui să fim mai atenţi şi să îi apreciem mai mult pe toţi cei de lângă noi care îşi fac treaba zi de zi cu cinste, corectitudine şi hărnicie.

Vezi și: EXCLUSIV: Soluția Guvernului la revendicările medicilor



Cred că ne-am obişnuit să ne referim la mândrie şi identitate naţională doar în contextul unor rezultate excepţionale obţinute de personalităţi remarcabile, vârfuri în domeniile lor de activitate, aşa cum sunt descoperirile şi invenţiile cercetătorilor români de renume sau marile operele ale artiştilor români şi premiile şi distincţiile pe care le obţin. Ne-am obişnuit să ducem cu noi o neîncredere nemeritată în legătură cu şansele împlinirii potenţialului nostru şi, în general, în legătură cu identitatea noastră.

Or, pe lângă performanţele deosebite, superlativele pe care cu siguranță că trebuie să le cunoaștem și să ne raportăm la ele ca repere, mi-aş dori să fim mai atenţi şi să ne oprim mai des, ca să vedem talentul şi dedicaţia românilor obişnuiţi – poliţişti, profesori sau medici care muncesc şi îşi fac treaba în fiecare zi, de multe ori peste program şi nu de puţine ori în ciuda neajunsurilor şi condiţiilor potrivnice. Nu doar Nicolae Paulescu, de exemplu, ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru noi, ci şi fiecare medic care vine în fiecare zi la spital şi îşi face datoria cu cinste şi respect faţă de pacient. Dăruirea tuturor medicilor, soldaţilor sau pompierilor cinstiți și care nu poartă titluri de glorie pentru ceea ce fac spune despre identitatea noastră naţională mai mult chiar decât geniul ieşit din comun al unei personalităţi de excepţie”.

Citește și: Un europarlamentar face dezvăluiri inedite despre actul de la 23 august 1944

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel