DESCOPERIRE în tabloul "Camera albastră" al lui Picasso, portretul unui bărbat misterios sub pictură

O capodoperă ascunsă până acum de ochii lumii și semnată Pablo Picasso a fost descoperită de experții în artă.

Pictura este ascunsă sub un strat de vopsea al tabloului "Camera albastră", realizat de Pablo Picasso în 1901. Cercetările asupra tabloului "Camera albastră" vor continua, iar curatorii au plănuit o expoziție pentru 2017, care va avea în prim-plan această pictură. Și, desigur, pe cea ascunsă sub imaginea „oficială".

Experții în artă și curatorii de la muzeul de artă modernă Phillips Collection din Washington au făcut descoperirea cu ajutorul radiațiilor în infraroșu.

„În ultimii ani a existat un interes sporit în folosirea tehnologiilor de ultimă generație pentru a descoperi informații despre operele lui Picasso, pe care nu le știam până acum, pentru că acesta le-a acoperit", a explicat Susan Frank, curator, potrivit Mediafax.

Citește și: Pictură, considerată indecentă, înlăturată dintr-o galerie de artă celebră

Picasso a pictat "Camera albastră" peste un alt tablou, ce reprezintă un bărbat cu papion, având capul sprijinit în palme, ambele fiind realizate de celebrul artist în etapa de creație denumită "perioada albastră".

„Avea 19 ani și părea să caute un stil propriu, ceva care să îl ajute să iasă în evidență", a povestit Patricia Favero, curator. Specialiștii cred că artistul nu își permitea să folosească o pânză nouă de fiecare dată când avea o idee, așa că ori lucra pe bucăți de carton, ori picta peste lucrările mai vechi. Nu este prima dată când experții găsesc tablouri ascunse în operele lui Picasso.

Analiza tabloului „La Vie", aflat la Muzeul de artă din Cleveland, a arătat ca Picasso a refăcut compoziția tabloului, iar examinarea pânzei „Călcătoreasa", de la Muzeul Guggenheim, a scos la iveală chipul unui bărbat cu mustață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel