Descinderi masive în R. Moldova, înainte de alegeri: se pregătea "Revoluția Sângeroasă"

Anchetatorii din Republica Moldova au descins miercuri dimineață la domicilile unor activiști "ANTIFA", unde au găsit explozibil, pistoale cu amortizor, muniții, grenade, arme de foc, trotil, măști, uniforme militare și sume mari de bani, potrivit unimedia.info. Liderul grupării extremiste, Grigore Petrenco, candidează pentru un post de deputat la alegerile parlamentare de duminică. Autoritățile de la Chișinău spun că activiștii "ANTIFA" plănuiau să declanșeze acțiuni violente după scrutinul din 30 noiembrie.

Forțele de ordine au descins cu perchiziții în 15 locații ale membrilor „Antifa”, inclusiv la domiciliile lui Pavel Grigorciuk și Mihail  Amerberg și au efectuat 5 rețineri.

Potrivit unor surse din cadrul structurilor de forță moldovenești, citate de timpul.md,  membrii „Antifa" urmau să organizeze așa-zisul „Maidan sângeros" la Chișinău după alegerile parlamentare. Aceștia trebuiau să facă în așa fel, încât situația să scape de sub control, iar persoane bine pregătite și plătite pentru a pune în aplicare acest plan urmau să preia controlul asupra televiziunii naționale, dar și asupra altor obiective strategice.

Recent, oamenii legii au reținut mai mulți cetățeni ai Federației Ruse, Ucrainei și din R. Moldova, printre care și Pavel Grigorciuk, purtătorul de cuvânt al „Antifa”, bănuiți de pregătirea unor acțiuni de destabilizare a situației din R. Moldova.

În locațiile folosite de „Antifa”, din Chișinău, Ialoveni și Bălți, au fost găsite și planurile detaliate ale clădirilor Comisiei Electorale Centrale, dar și ale televiziunii publice.

Sursă foto: unimedia.info

Republica Moldova simplifică procedura pentru diaspora la alegeri. Noi secţii de vot în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel