Deputatul UDMR din dosarul Alina Bica: Am o singură vină

Deputatul UDMR Marko Atilla, urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor acordate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), spune că singura lui vină este aceea că "a făcut parte dintr-o comisie".

Marko Attila a declarat vineri, pentru Agerpres, că a fost audiat în cursul serii zilei de joi de către procurorii DNA, în calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, care i-au adus la cunoștință învinuirile, însă nu cunoaște conținutul dosarului, prin urmare nu poate face declarații pe marginea acestuia.

"Singura mea vină, dacă se poate spune așa, este că am făcut parte dintr-o comisie. Nu am dat declarații nici procurorilor DNA pentru că nu cunosc dosarul, știu doar ce am văzut din comunicate și ce s-a spus despre procurorul Alina Bica (...) Nu cunosc cazul Bica și nu am avut legătură", a declarat Marko Attila.

Procurorii anticorupție cer Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului UDMR Atilla Marko, acuzat de abuz de putere într-un dosar de retrocedări, în care este suspectă și Alina Bica, șefa Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT).

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a trimis Procurorului General cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării Ministerului Justiției, care va cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării lui Atilla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel