Deputatul Ioan Adam, arestat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, a fost suspendat din PSD

Deputatul Ioan Adam, arestat preventiv printr-o decizie luată de instanţa supremă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din Bacău, a fost suspendat din PSD.

Potrivit preşedintelui executiv al PSD Braşov, senatorul Viorel Chiriac, Ioan Adam a fost suspendat din PSD după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a acestuia.

”Ioan Adam îşi pierde calitatea de membru şi, implicit, pe cea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Va putea fi reprimit numai dacă structura judeţeană va fi de acord cu acest lucru. Această măsură a este prevăzută în statutul nostru”, a spus Chiriac.

Şi Universitatea ”Transilvania” Braşov, unde Ioan Adam predă din 2002 la Facultatea de Drept, a decis suspendarea contractului de muncă al acestuia.

Contractul de muncă al profesorului Ioan Adam cu Universitatea ”Transilvania” a fost suspendat, deoarece aşa prevede legea, iar noi nu am făcut altceva decât să respectăm legislaţia în vigoare“, a spus rectorul Universităţii ”Transilvania“ Braşov, Ioan Vasile Abrudan.

În ceea ce priveşte calitatea sa de membru în Baroul Braşov, unde Ioan Adam a intrat în 1996, nu s-a luat încă o decizie în cazul său.

”Nu ştim deocamdată. Avem un consiliu care se va întruni peste două săptămâni şi vom vedea dacă va fi pe ordinea de zi“, a spus Cătălin Joiţa, prodecanul Baroului Braşov.

Deputatul PSD Ioan Adam a fost arestat preventiv în 20 noiembrie, printr-o decizie luată de instanţa supremă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din Bacău, în care au fost arestaţi şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, după ce au obţinut avizul Camerei Deputaţilor în acest sens.

Ioan Adam este urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel