Deputaţii PNL au părăsit şedinţa Comisiilor de buget şi muncă la dezbaterea privind salarizarea

Deputaţii PNL din Comisiile de buget-finanţe şi de muncă au părăsit luni şedinţa în care se discuta salarizarea din sectorul bugetar. Liberalul Eugen Nicolăescu a acuzat PSD că vrea să schimbe 'cu mâinile altora' lucruri la care a fost 'părtaş' ani de zile. Mărul discordiei a fost suma necesară pentru plata sporurilor din sectorul sanitar. 

Noi am crezut că va fi totuşi echilibru şi raţiune. Mă uit că lucruri care se perpetuează de ani de zile şi la care cei de la PSD au fost părtaşi astăzi vin şi le critică şi vor să le schimbe cu mâinile altora, nu este corect şi nici normal, a spus Nicolăescu, la dezbaterea din comisii, la care participă şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas. El a afirmat că nu vor fi bani pentru a fi plătite sporuri în sectorul sanitar.

Eu cred că noi nu putem să fim părtaşi la un asemenea demers demagogic şi populist. Nu cred că nu trebuie să protestăm că există o presiune din partea PSD pe Parlament şi pe acest Guvern ca să facem ce nu au făcut ei de ani de zile. În consecinţă, nu participăm la o asemenea dezbatere care va face mult rău acestei ţări. Şi să vă asumaţi doamnelor şi domnilor de la PSD ce faceţi în ţara asta, a adăugat Nicolăescu.

Cum se apără PSD

La rândul său, deputatul PSD Rovana Plumb a susţinut că PNL nu doreşte corectarea discrepanţelor din ordonanţa 20. PNL nu doreşte să corectăm această discrepanţă din ordonanţa 20. Eugen Nicolăescu spunea că vrem să facem modificări cu mâinile altora. Care mâinile altora? Că suntem într-o comisie parlamentară la care toţi suntem parlamentari(...)Nu e normal ca pentru o categorie de personal să fie calculat sporul la salariul din 2016, iar la altă categorie de personal sporul să fie calculat la salariul din 2009, a menţionat Plumb. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel