DEPRESIA, depistată printr-un test al sângelui

70 de milioane de zile de muncă sunt pierdute din cauza depresiei, anxietăţii şi a altor maladii mintale în Marea Britanie, într-un singur an. 

Cercetătorii din Chicago au dezvoltat un nou test sangvin contra depresiei. Ei au descoperit că această afecţiune determină o creştere spectaculoasă a concentraţiilor unor substanţe chimice din sânge.

Cercetătorii speră că invenţia lor va grăbi şi va scurta procesul de diagnosticare a bolii şi va duce la dezvoltarea unor noi tratamente, potrivit Daily Mail.

8-12% dintre britanici suferă un episod de depresie cel puţin o dată pe an. Un număr mai mic de persoane suferă de depresie clinică, o boală care poate să dureze săptămâni sau chiar ani, iar efectele ei afectează viaţa de zi cu zi a pacienţilor. Depresia clinică are nevoie de câteva luni pentru a fi diagnosticată cu certitudine. Medicii încearcă mai întâi să îşi dea seama dacă pacientul are într-adevăr acea boală sau dacă acesta doar experimentează anumite sentimente naturale de tristeţe, cauzate de un eveniment tragic.

Sănătatea, pusă în pericol dacă bei numai apă îmbuteliată

Savanţii de la Universitatea Northwestern din Chicago spun că au identificat nouă substanţe chimice în sânge, ale căror concentraţii cresc spectaculos în timpul episoadelor de depresie. Ei au creat un test sangvin care măsoară concentraţiile a trei dintre acele substanţe chimice pentru a diagnostica depresia.

Studiul a fost coordonat de Eva Redei şi a fost publicat în revista medicală Translational Psychiatry.

În 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că depresia reprezintă cea mai mare cauză de dizabilitate din lume după durerile de spate, însă este adeseori trecută cu vederea de medici şi, din acest motiv, doar o parte dintre pacienţi primesc tratament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel