Daniel Dăianu a demisionat de la ASF. Cine i-a luat locul

Daniel Dăianu și Cristian Mîrzac și-au depus, luni, demisiile din funcțiile pe care le dețineau la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Postul lui Daniel Dăianu este țintit de Marian Sârbu, fost ministru al Muncii din partea PSD şi fost preşedinte UNPR.

"Am primit două demisii de la ASF azi dimineață: una a lui Daniel Dăianu și cealaltă a domnului Marian Mîrzac. Pentru postul d-lui Dăianu și-a depus candidatura Marian Sârbu. Propun să-i adresăm întrebări d-lui Sârbu numai dacă avem neclarități la CV", a declarat luni Eugen Nicolaescu, în cadrul ședinței comisiilor de specialitate din Parlament, potrivit HotNews.ro.

Citește și Dăianu dezvăluie cine a stabilit primele de la ASF

Daniel Dăianu, fost prim-vicepreşedinte al ASF, intenționează să intre în Consiliul de Administrație al BNR, el depunându-și deja candidatura. Ședința pe această temă a durat exact 3 minute.

Marian Sârbu este în prezent membru neexecutiv în Consiliul ASF, iar anterior a ocupat poziţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Dăianu a mai candidat o dată pentru CA din BNR, fără a reuși, însă, să obțină acordul politic.

Comisiile reunite de buget-finanţe bănci şi comisiile economice l-au avizat pe Cornel Coca Constantinescu pentru o poziţie neexecutivă în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în locul lui Marian Mîrzac, care a demisionat recent. Marian Mîrzac, fost membru al Consiliului ASF, este judecat în stare de arest în dosarul "Carpatica", în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie inclusiv fostul preşedinte al ASF, Dan Radu Ruşanu, și omul de afaceri Ilie Carabulea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel