EXCLUSIV  DEMISIE la vârful PSD. Marcel Ciolacu: A decis să-și asume o candidatură independentă. Este dreptul său

Cu două ore înainte de depunerea listelor candidaţilor PSD Gorj pentru parlamentare, peste 30 de primari şi preşedinţi de organizaiţi au contestat, joi, decizia luată de Liviu Dragnea, de excludere a preşedintelui executiv, Ion Călinoiu.

Apoi, Ion Călinoiu a decis să demisioneze din PSD și să candideze ca independent.

DC News a cerut o reacție pe acest subiect de la deputatul Marcel Ciolacu, președinte PSD Buzău.

"Îl apreciez pe domnul Călinoiu pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru Gorj și pentru PSD. Însă, constat cu regret că domnia sa pune mai presus interesele personale decât cele ale partidului care l-a susținut de atâtea ori de-a lungul timpului pentru a ocupa diverse funcții administrative și politice.

Situația domniei sale a fost analizată în ultima ședință a Comitetului Executiv Național, iar rezultatul este cel pe care l-a văzut toată lumea. Toți cei și-au exprimat opinia prin vot, printre care mă număr și eu, am considerat că retragerea domnului Călinoiu de pe listele PSD Gorj reprezintă un gest necesar pentru a da dovadă de responsabilitate politică și de acceptare a votului colegilor săi.

Oamenii care au încredere în PSD sunt și cei mai exigenți în ceea ce ne privește. De aceea, în acest moment, cea mai bună soluție pentru partid a fost ca domnul Călinoiu să facă un pas în spate.

Din păcate, domnul Călinoiu a hotărât să ignore această decizie adoptată în mod democratic, să iasă din PSD și să-și asume o candidatură independentă. Este dreptul său, însă sper ca această frustrare personală să nu fie transferată în campania electorală împotriva partidului și a foștilor săi colegi care i-au fost alături în atâtea bătălii.

Ca membru fondator al Partidului Social Democrat, consider că fiecare membru trebuie să ajute partidul în care crede să câștige alegerile, indiferent dacă se află sau nu pe o listă sau dacă ocupă sau nu o funcție", a spus Marcel Ciolacu pentru DC News.

[citeste si]

Pe lista iniţială, la Senat, pe primul loc, figura Ion Călinoiu, acesta fiind eliminat de Liviu Dragnea după condamnarea acestuia la patru luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declaraţii. În locul lui Ion Călinoiu a fost numit Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu-Jiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel