Demisie Corneliu Calotă. Purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta părăsește CA al SRTV

Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al Guvernului,  a anunțat vineri că se retrage din Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune.

"Am luat această decizie din dorința de a evita ca Televiziunea Publică să devină iarăși subiect de dispută politică. Acuzațiile privind o stare de incompatibilitate între poziția mea ca purtător de cuvânt al Guvernului și reprezentant al aceluiași Guvern în Consiliul de Administrație nu au bază legală, iar alegațiile recente ale actualului președinte-director general, Stelian Tănase, cum că opiniile mele prevalează în fața colegilor din CA și că eu, de fapt, conduc TVR, îl pun într-o postură ridicolă", a explicat Corneliu Calotă, în scrisoarea de demisie adresată membrilor CA al SRTV, precum și membrilor comisiilor parlamentare de cultură și mass media.

El a adăugat că argumentele pe care le-a exprimat în Consiliul de Administrație al TVR au fost luate în considerare din alte motive, care nu țin de poziția sa în Guvern.

Citește și: Moise Guran, prima reacție după scandalul din TVR

"Cel mai probabil, opiniile mele exprimate în CA au prevalat pentru că au fost considerate mai raționale de către colegi. Au prevalat pentru că au temperat o serie de excese ale dlui Tănase, între care zeci de mii de euro pe lună risipite prin inutile contracte de colaborare și prin promovarea unor moderatori fără har. Aceasta, în pofida câtorva vedete consacrate ale TVR, apreciate de public și pe care oricum le plăteam", a afirmat Calotă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că s-a opus creării unui departament al emisiunilor cu impact politic și care urma să fie în subordinea directă a lui Stelian Tănase, ceea ce, în opinia sa, ar fi fost un fapt unic în istoria TVR.

Citește și: Scandal Stelian Tănase - TVR: Trei solicitări ale șefului Comisiei de Cultură în scandalul TVR

"În fine, opiniile mele au prevalat pentru că m-am opus transformării TVR1 dintr-un canal generalist într-un canal de talk show-uri, aidoma multor altor canale de știri din România. Și, culmea, dl Tănase dorea această transformare în ciuda unui recent sondaj de opinie care demonstra că telespectatorii TVR, atâția câți mai sunt, nu doresc renunțarea la profilul generalist al TVR1. Opiniile mele au prevalat pentru că m-am opus unui voluntarism străin muncii în televiziune, diletantismului managerial și lăcomiei dlui Tănase", a completat Corneliu Calotă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel