Teodor Meleșcanu la Rareș Bogdan. Ce soluții oferă pentru votul din diaspora

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, a discutat, marți seara, la Realitatea, despre modul în care va fi organizat votul, pe 16 noiembrie, în diaspora.

Întrebat cu privire la modul în care va decurge planificarea și desfășurarea voturilor în secțiile de vot din diaspora, noul ministru de Externe a declarat:

„Avem două categorii de probleme, prima care se referă la posibilitatea înființării de noi secții de votare pentru care am cerut să ni se dea, fără echivoc, temeiul legal pentru înființarea de noi secții de votare în străinătate, precum și procedurile aferente și termenele legale de înființare și constituire sau contestare a birourilor electorale. În momnetul în care voi primi răspunsul, voi fi și eu capabil să vă dau un răspuns. Și a doua categorie de măsuri pe care le-am propus BEC se referă la adoptarea unor măsuri, să spunem, relativ simple care au ca obiectiv să faciliteze foarte mult derularea procesului electoral. Din estimările pe care le-am făcut pe niște simulări, rezultă că, practic, s-ar putea dubla numărul de voturi numai prin adoptarea câtorva măsuri de de organizare a alegerilor, cum ar fi, de exemplu, măsura ca. în cazul în care, în dimineața alegerilor, reprezentanții partidelor nu se prezintă în comisia de votare, care e formată din șapte persoane, să aibă drept președintele comisiei, respectiv ambasadorul sau consulul sau cine e șeful acestei comisii, să completeze numărul lor. De ce? Pentru că dacă ai șapte persoane în secția de votare, ai șapte ștampile, ai șapte cabine de vot , deci lucrezi ori șapte”, a clarificat Teodor Meleșcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel