Declarație sumbră despre legea salarizării. "Altfel, nu o s-o dăm!"

Românii care visau la salarii mai mari mai au de așteptat. Legea salarizării este bine analizată și gândită de Guvernul Cioloș care caută metode de finanțare reale. 

Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Dragoș Tudorache, a declarat, pentru profit.ro, că "Ne-ar fi foarte simplu să luăm una dintre legile pe care le-am găsit deja prin sertare, în proiect, să fim foarte populari și să ne facem iubiți de toată lumea, să venim cu o lege care să dea salarii la toată lumea și să uniformizăm în sus, în tot sistemul bugetar, știind foarte bine că ea nu are niciun fel de susținere fiscală, bugetară, și nu poate fi aplicată. Am putea-o face și s-a mai făcut în trecut, din păcate. Au mai fost legi de salarizare adoptate și care nu au fost puse în aplicare niciodată pentru că, pur și simplu, nu existau bani". 

"Altfel, nu o s-o dăm! N-avem niciun interes să ne facem populari"

Dragoș Tudorache a adăugat: "Vrem să ne asigurăm că o lege a salarizării, pe care noi ne-o vom asuma, este o lege care poate fi și aplicată, pentru că poate fi susținută bugetar. Altfel, nu o s-o dăm! N-avem niciun interes să ne facem populari, nu acesta este obiectivul nostru ca Guvern și, atunci, preferăm să ne luăm timpul necesar pentru a face toate analizele, în toate direcțiile posibile și a veni cu soluțiile care credem noi că pot fi susținute. Sunt relativ optimist că, într-un timp scurt, vom reuși".

"Lucrăm pe multe scenarii"

Șeful Cancelariei a continuat: "Lucrăm pe multe scenarii, în așa fel încât să ne atingem cât mai multe dintre obiectivele care, cred eu, sunt împărtășite de toată lumea: de a aduce echitate în sistem, care acum este pierdută, deci, nu există; de a răspunde principiului «plată egală pentru muncă egală»; de a corecta anumite nedreptăți în sistem, care s-au clădit în timp prin tot felul de creșteri sau scăderi, cumva, arbitrare, date doar pe anumite categorii profesionale sau paliere instituționale, care, la fel, au creat inechități în sistem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel