DECLARAȚIE DE AVERE: VICTOR PONTA, KLAUS IOHANNIS, MONICA MACOVEI

Agenția Națională de Integritate a lansat o secțiune destinată declarațiilor de avere și de interese depuse de către candidații la alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Dana Grecu: Ajutați-mă să nu fac PUȘCĂRIE din cauza voastră!

Până la acest moment, doar Victor Ponta, Klaus Iohannis și Monica Macovei au depus declarațiile de avere și de interese.

Klaus Iohannis, declarație de avere

Liderul PNL, Klaus Iohannis, nu deține terenuri, autovehicule și nu are contractate credite, însă este proprietarul a șase imobile - trei case și trei apartamente - toate în Sibiu.

În ceea ce privește veniturile, Klaus Iohannis a încasat în 2013 43.802 ron în calitate de primar al Sibiului, iar soția sa Carmen Iohannis a câștigat 26.247 în calitate de profesor la Colegiul Gh. Lazar din acelasi oraș. Totodata, Klaus Iohannis a mai încasat 114.066 ron din închirierea unui imobil.

Victor Ponta, declarație de avere

Victor Ponta deține o casă în satul Baia de Fier, comuna Baia de Fier, județul Gorj, și trei apartamente în București. El mai deține un teren intravilan cu suprafața de 1371 mp în satul Baia de Fier.

Premierul mai deține două autoturisme, marca Citroen și Fiat. Totodată, are un credit prin BCR Leasing, contractat în 2012 și scadent în 2017, în valoare de 30.370,15 euro.

În ceea ce privește veniturile, Victor Ponta încasează un venit anual de 74.208 ron în calitate de prim-ministru, iar soția sa Daciana Sârbu câștigă anual 74.408,64 euro din funcția de europarlamentar.

Monica Macovei, declarație de avere

Monica Macovei deține șase terenuri, dintre care patru intravilane (344mp, 1300 mp, 470mp în comuna Limanu din județul Constanța și 629,99 mp în satul Ostatu, comuna Corbeanca, județul Ilfov), unul agricol (2 ha și 4.300mp în comuna Frățești, județul Giurgiu) și unul de 8000 mp în comuna Limanul, inclus la alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil.

Monica Macovei are în proprietate cinci imobile, dintre care trei apartamente în București, o casă de locuit în satul Ostatu din comuna Corbeanca și o casă de vacanță în comuna Limanu. În plus, deține un autoturism Sukuzy Wagon.

Are un credit ipotecar de 40.000 euro, contractă în 2007 la UniCredit Tiriac Bank și scadent în 2018.

Fostul ministru al Justiției a încasat în 2013 un venit net de 74.408,64 euro, salariul primit în calitate de europarlamentar, și a mai obținut 30.586 lei din închirierea unor bunuri din satul Ostatu.

Monica Macovei precizează că a mai încasat anul trecut 67.494,30 euro de la Parlamentul European, însă trebuie precizat că "această sumă nu constituie un venit personal în sensul legii".

De asemnea, anul trecut Monica Macovei a mai obținut 226.056,08 din cotă parte despăgubiri printr-o decizie CEDO, titular fiind tatăl ei, decedat în 2008. Monica Macovei precizează că întreaga sumă a mers către mama sa, fiind vorba despre despăgubiri pentru un imobil aflat în proprietatea părinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel