Deciziile politice și implicarea pacienților. Eveniment major în Sănătate

Workshopul ‘Deciziile politice și implicarea pacienților’, eveniment organizat de Federația Europeană a Asociațiilor Neurologice la București, cu sprijinul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România a reprezentat un eveniment în care au fost dezbătute aspecte teoretice și practice despre Evaluarea Tehnologiilor Medicale.

Evenimentul a fost dedicat asociațiilor de pacienți din domeniul neurologiei (scleroza multiplă, boala Parkinson, Alzheimer, epilepsie, distonie, miastenia gravis, AVC) dar și altor asociații de pacienți cronici.

Workshop-ul face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Federația Europeană a Asociațiilor de Neurologie (EFNA) în Europa, sub umbrela Training Initiatives for Neurology Advocates (TINA), acest eveniment fiind primul din România. Scopul acestora este de formare a pacienților cu afecțiuni neurologice prin furnizarea de informații și dobândirea aptitudinilor necesare pentru a influența procesul de luare a deciziilor în cadrul sistemului de sănătate, pentru dezvoltarea acestuia în beneficiul pacienților.

[citeste si]

'În zilele noastre nu mai este suficient să spunem că un medicament ameliorează simptomele pentru o persoană cu afecțiuni neurologice, ci trebuie, în egală măsură, să demonstrăm modul în care acesta îmbunătățește calitatea vieții de zi cu zi. Lucrurile evoluează rapid în domeniul medical și acest lucru este cu adevărat pozitiv, iar aceasta implică educarea continuă a pacienților și reprezentanților asociațiilor de pacienți. Este necesară în același timp o dezvoltare de competențe în comunicare și advocacy, precum și campanii pentru schimbarea politicilor de sănătate, acolo unde este nevoie.', a spus Andreea Antonovici, Public Affairs Platforma Europeană pentru Scleroză Multiplă și vicepreşedinte APAN România.

Cristian Bușoi, despre importanța educării și implicării pacienților în HTA și mecanismele de luare a deciziilor

În deschiderea evenimentului 'Deciziile politice și implicarea pacienților', Cristian Bușoi, membru al Parlamentului European, a prezentat importanța educării și implicării pacienților în HTA și mecanismele de luare a deciziilor.

"Acest training mi se pare un demers foarte potrivit date fiind actualele discuții în ceea ce privește accesul pacienților la tratamente și punerea României într-un context european, plus că evenimentul este unul foarte practic în cadrul căruia se explică modelul HTA în România, felul în care funcționează lucrurile și se iau deciziile la nivel european, precum și detalii despre contractele cost-volum și lucruri care limitează în mod concret intrarea pe piața din România a unor tratamente inovatoare, aspecte ce ar fi binevenite și pentru mulți dintre decidenții din România. (...) Mi-ar plăcea ca și în România vocea asociațiilor de pacienți să fie nu doar auzită, ci și ascultată, așa cum se întâmplă, de ani buni, în statele vest europene", a zis Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel